Premiär för tjejkväll vid sjön: "Hoppas på ringar på vattnet"

Vid Stora Hammarsjön i Hultsfreds kommun arrangeras den 24 augusti en tjejkväll för första gången. Arrangörerna, en som brinner för psykiskt välmående och en utbildad natur- och äventyrsguide, hoppas att det är första gången av många framöver. "Vi vill att man ska kunna komma hit och hänga, oavsett vem man är", säger Nina Viklund, en av de drivande i projektet.

Annelie Rosenqvist och Nina Viklund är arrangörerna bakom tjejkvällen vid stora Hammarsjön den 24 augusti.

Annelie Rosenqvist och Nina Viklund är arrangörerna bakom tjejkvällen vid stora Hammarsjön den 24 augusti.

Foto: Privat/Arkiv

Hultsfred2024-08-18 16:00

Nina Viklund och Annelie Rosenqvist träffades för första gången på gymmet. Där uppdagades det att de hade många liknande intressen. Bland annat träning, naturliv och vandring. Här föddes idén om att arrangera ett event.

Vid Stora Hammarsjön utanför Hultsfred kommer det att anordnas en tjejkväll den 24 augusti. På agendan står bland annat vandring, tipspromenad och eldworkshop. Kombinationen av Annelies intresse för psykiskt och fysiskt välmående tillsammans med Ninas naturkunskaper gjorde att platsen vid sjön kändes självklar.

– Jag har själv haft svårt att tillhöra ett sammanhang, jag har blivit behandlad illa på arbetsplatser men har också fått stöd från bra arbetsplatser. Därför vill vi anordna en kväll dit alla känner sig välkomna, säger Annelie Rosenqvist.

– Man får dyka upp och stanna så länge man vill. Självklart underlättar det för vår planering om man hör av sig innan, men det är inget krav. Det finns möjlighet för den som vill att både tälta och hyra stuga på platsen, säger Nina Viklund.

Hur har responsen varit på evenemanget?

– Den har varit bra! Då det inte krävs någon anmälan är det svårt att säga exakt hur många som kommer. Jag blir glad även om vi bara är ett tiotal. Förhoppningsvis ger det ringar på vattnet, säger Annelie.

undefined
"Om intresset finns så finns alla möjligheter att fortsätta spinna vidare på den här typen av evenemang", säger Annelie Rosenqvist
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!