Prinsesstårta och RFSL på konsthallen

Imorgon söndag slår Virserums Konsthall upp dörrarna för två nya utställningar. Det är bland annat en utställning av RFSL ungdom där HBTQ-personer ges möjlighet att uttrycka sina känslor. Konsthallen öppnar även en utställning av konstnären Caroline Näslund som ställer ut en fotoserie på temat Prinsesstårta.

En av de bilder som visas i fotoserien Prinsesstårta av Caroline Näslund.

En av de bilder som visas i fotoserien Prinsesstårta av Caroline Näslund.

Foto:

Hultsfred2011-09-03 04:05


I vårt samhälle bombarderas vi ständigt av budskap hur vi ska banta för att bli smala och därför är det inte konstigt att många ungdomar får ätstörningar. När Caroline Näslund gick tredje året på gymnasiet i Nyköping så satt hon en dag med sina tjejkompisar och diskuterade mat och det visade sig ganska snart att samtliga i sällskapet hade någon form av ätstörning. Det skrämde Caroline och hon beslutade sig för att göra en fotoserie på ämnet mat och ätstörningar. Och hon valde att rikta sin fokus på prinsesstårtan.
- Det finns en paradox i att ett bakverk av grädde, smörkräm, sockerkaksbotten och marsipan kallas för prinsesstårta. Att äta någonting så späckat med fett, socker och kalorier skulle aldrig få mig att känna mig prinsesslik, berättar Caroline Näslund.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om