Prisade företagare: Här är de allihop

En hel lång rad priser delades ut till förtjänta företagare i Hultsfreds kommun under torsdagseftermiddagen.

Jesper Madzén, Jonny Edvardsson, Lotta Landqvist och Sören Stenberg belönades för sina respektive insatser för näringslivet i Hultsfred.

Jesper Madzén, Jonny Edvardsson, Lotta Landqvist och Sören Stenberg belönades för sina respektive insatser för näringslivet i Hultsfred.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2020-10-29 16:26

Eftersom coronapandemi och smittorisk satte käppar i hjulet för den vanliga Företagargalan i kommunen, blev det i stället ett lite mindre ceremoni på kommunhuset. Utan snittar, bubbel och mingel.

Men kommunalrådet Lars Rosander (C) och oppositionsrådet Tomas Söreling (S) ville ändå uppmärksamma en rad företrädare från olika företag i kommunen, genom att överlämna de olika utmärkelserna.

Till titeln Årets Nyföretagare utsågs Jonny Edvardsson som driver det prisbelönta företaget Tracy of Sweden. Valet motiverades bland annat med "Hög ambition, spetskompetens och högteknologisk innovation har företaget lyckats digitalisera skogsflödet från stock till konsument".

Jesper Madsén från Axipto AB är årets näringslivsstipendiat och han lyfts fram som en viktig resurs i kommunens näringsliv, och en energisk drivkraft i samhället.

Titeln årets SSA-företagare (Samverkan Skola Näringsliv) går till Sören Stenbäck, Körners Mekaniska med motiveringen att han är en god förebild för branschen och han har öppnat dörrarna för många elever och visat industrin olika yrken.

Till Årets Köpman utses Lotta Landqvist, Synoptik, som gjort en storsatsning och som lockar kunder från både när och fjärran.

Tidigare har priset som årets företagare delats ut. Det gick till familjen Birgersson i Hagelsrum, för den stora satsningen på biogastillverkning. Likaså har årets UF-företag fått sin belöning. Det är företaget Regelcoachen UF med Alexander lagerström och Rasmus Johansson som fått utmärkelsen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!