PRO skänkte pengar till Cancerstiftelsen i Kalmar län

När Gunilla Johansson, ordförande i Cancerstiftelsen i Kalmar län, gästade Rosenfors-Mörlunda-Bockara PRO fick hon med sig en välkommen gåva hem. De 1 730 kronor som samlades in under kyrksöndagen skänktes med en tanke på de som drabbats av sjukdomen.

Kyrksöndagen i Mörlunda inbringade 1 730 kronor, som skänktes till Cancerstiftelsen i Kalmar län vid aprilmötet.

Kyrksöndagen i Mörlunda inbringade 1 730 kronor, som skänktes till Cancerstiftelsen i Kalmar län vid aprilmötet.

Foto: Erica Åstrand

Hultsfred2018-04-22 10:00

Det här är bara en liten del av den stora summa som PRO-föreningen skänkt genom åren. Mellan 2013 och 2018 har inte mindre än 26 500 kronor fördelats på Cancerstiftelsen i Kalmar län, Barncancerfonden, Cancerfonden och till Röda Korsets hjälpprojekt På flykt.

Hjälper andra

Pengar man fått in genom att arrangera konserter, auktioner och som nu kyrksöndagar.

- Det är inte många föreningar vad jag vet, som skänker så mycket pengar till olika ändamål, säger ekonomiansvarig Sven-Olof Martinsson. Men det är pengar som vi tycker att vi kan avvara från vår verksamhet, för att istället hjälpa alla de som har det svårt i livet.

Vart går pengarna?

Aprilmötet besöktes av ett 60-tal personer som fick lyssna till Gunilla Johansson, som berättade om vad Cancerstiftelsen i länet gör, vad pengarna kommer ifrån och vart de går.

- Hon berättade att var enda öre kommer cancersjuka till del, hela styrelsen arbetar ideellt. Det är en mycket bra stiftelse som vi behöver i länet, sa Sven-Olof Martinsson.

På mötet informerades också om de listor som finns att skriva på för höjd pension och som ska överlämnas till regeringen innan valet.

För underhållningen svarade Gulliz och Åke som i sin första avdelning höll i en musikfrågesport som Lars Olofsson och Rune Svensson vann.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om