Räddningsåret i Hultsfred började och slutade med dödsolyckor

Det inträffade fler olyckor med dödlig utgång under året 2008 jämfört med året innan, samtidigt som antalet utryckningar minskade totalt. Det visar räddningstjänsten sammanställning av årets som gått.

Redan när räddningstjänsten kom till platsen var Hultsfredsvillan övertänd. Branden var fruktansvärt intensiv på första våningen i tvåvåningshuset.

Redan när räddningstjänsten kom till platsen var Hultsfredsvillan övertänd. Branden var fruktansvärt intensiv på första våningen i tvåvåningshuset.

Foto:

Hultsfred2009-01-03 10:11


- Året startade med en tragisk brand och avslutades med en arbetsplatsolycka, säger räddningschefen Torbjörn Rosenius när han sammanfattar räddningstjänstens år.
Räddningstjänstens sammanställning av utryckningar under 2008 visar att det varit ett svart år för Hultsfreds kommun. Under 2007 inträffade inte någon olycka med dödlig utgång, under 2008 omkom fyra personer.
Det totala antalet utryckningar minskade 2008 till 226 från 281 året innan.

Vedeldare i var stuga
Hultsfreds kommun som tidigare i år rankades på plats nummer fem i Sverige, då det gäller antalet bränder i byggnad per person, behåller med all säkerhet den positionen. Antalet blev i princip samma som året innan. Anledningen till att Hultsfredsborna så ofta får fyr inomhus beror enligt Torbjörn Rosenius inte på slarv med stearinljusen utan på vedeldning.
- Vi är ett distrikt som har mycket vedeldare. Det krävs ett annat tänk när man går från el till vedeldning med att vara observant.
Vedrelaterade bränder som soteldar som sprids i trasiga murstockar och liknande är alltså en orsak den höga siffran.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om