Rånades på skolgården – nu döms tre tonårspojkar

I oktober förra året ringde en tonårspojke till en annan och bad honom komma till en skolgård. Där skedde sedan ett rån, som nu tre tonårspojkar döms för.

Kalmar tingsrätt finner tonårspojkarna skyldiga till rån.

Kalmar tingsrätt finner tonårspojkarna skyldiga till rån.

Foto: Anders Wiklund/TT

Hultsfred2023-03-31 12:07

Enligt domen från Kalmar tingsrätt så uppger de nu dömda tonåringarna att upprinnelsen till rånet ligger i ett inbrott på en fritidsgård. Tonåringarna menar att den målsägande pojken sagt att det var de som gjort inbrottet och att det lett till att de blivit avstängda från fritidsgården. 

Det var med anledning av den händelsen som en av dem bad den målsägande pojken att komma till skolgården. Alla fyra inblandade känner varandra sedan tidigare. När pojken kommer till skolgården går de tre tonåringarna emot honom och tvingar in honom i ett hörn. Samtidigt anklagar de honom för att ha "golat" (skvallrat) om inbrottet på fritidsgården. Efter några minuter började de tre pojkarna istället kräva att han skulle lämna ifrån sig sin mobil, annars skulle de slå honom. 

Han lämnar ifrån sig mobilen och pinkoden. De säger sedan till honom att dra därifrån och om han inte gjorde det så skulle de slå honom. 

Kalmar Tingsrätt har funnit de tre åtalade tonårspojkarna skyldiga till rån. En utav dem finns också skyldig till ringa narkotikabrott, eget bruk, för att ha rökt cannabis. Samtliga tre döms till ungdomstjänst, men olika antal timmar. En får 90 timmar, den andra 70 timmar och den tredje 65 timmar. De ska också betala skadestånd till den målsägande pojken på 23 000 kronor vardera.

Dessutom döms pojkarnas vårdnadshavare till att betala skadestånd till den målsägande pojken på 9 660 kronor vardera. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!