Man försökte stjäla sprit från uteservering – slog mot personal

Tumult utbröt på en uteservering i Hultsfred under måndagsmorgonen, när en man som försökte stjäla alkohol stoppades av personal.

Arkivbild. Polise har ett signalement och en kvarglömd väska att gå på, men än har de inte fått tag i mannen som utförde rånförsöket.

Arkivbild. Polise har ett signalement och en kvarglömd väska att gå på, men än har de inte fått tag i mannen som utförde rånförsöket.

Foto: Thomas Möller

Hultsfred2024-09-16 11:14

Händelsen inträffade kort innan klockan 9:30 på måndagsmorgonen, vid en uteservering i Hultsfred. Polisen skriver i en uppdatering på sin hemsida att en man har försökt stjäla alkohol och att det uppstått tumult när personal på serveringen konfronterat honom. 

– Jag tolkar det som att det här har hänt när man håller på att förbereda inför lunchen. Situationen beskrivs som ett handgemäng där mannen slår mot personalen och uttalar hot. Det är därför det rubriceras som försök till rån, eftersom han blivit våldsam. Annars hade det räknats som försök till stöld, säger polisens presstalesperson Sara Andersson.

Mannen försvann från platsen utan att få något med sig. Polisen har ingen misstänkt för brottet men flera ledtrådar finns.

– Vi har ett signalement på en man i 25-årsåldern med mörka mjukisbyxor. Han ska också ha glömt en väska kvar på platsen, förhoppningsvis finns något där som hjälper oss att komma fram till vem det är, säger Sara Andersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!