Rånförsök i Vena i morse – försökte tvinga sig till personens bilnycklar

När Venabon skulle backa ut från sin tomt och köra till jobbet på fredagsmorgonen, rullade det fram en silverfärgad Saab och ställde sig i vägen. Polisen rubricerar händelsen som Försök till rån, och ett större polispådrag drogs igång.

Foto:

Hultsfred2017-06-16 14:11

Det var vid åttatiden på fredagsmorgonen som det här rånförsöket inträffade på Ladubacken i Vena. Venabon, som är i 60-årsåldern, höll precis på att backa ut från tomten, för att köra till jobbet, när den silverfärgade Saab 9-5 Combin rullade fram och ställde sig i vägen.

Venabon fick förstås stanna och gick ur bilen för se vad som stod på.

Ur Saaben kom en man i 23-27-årsåldern och krävde att få Venabons bilnyckel.

Men Venabon stod på sig, och det blev lite handgemäng, innan den främmande mannen gav upp brottningen och hoppade in på passagerarsidan på Saaben och försvann från platsen. Utan att få någon bilnyckel med sig.
Det blev naturligtvis ett större polispådrag i Vena, i jakten på den silverfärgade bilen. Något registreringsnummer på den har man inte.

Polisen är naturligtvis mycket intresserad av att få veta om det finns några iakttagelser av av bilen, och personerna som satt i den. I nuläget har man ett bra signalement på passageraren, men om föraren vet man absolut ingenting i nuläget.

På morgonkulan hittades också en stulen bil i Vena. En grön Audi A6  med registreringsnummer RZT 765, som stals i Skinnarp under natten.
– Det kan eventuellt finnas ett samband med den andra händelsen, säger Anders Olsson vid polisen i Kalmar.
Det skulle kunna vara så att gärningsmännen "bytt bil" i Vena, men än så länge har polisen ingen anmälan om någon stulen Saab 9-5.

Polisen är likaledes intresserad om någon gjort iakttagelser av den gröna Audin under natten och morgontimmarna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om