Redo för stora invasionen

Inom kort börjar förberedelsearbetet inför länets största folkfest, nämligen Virserums marknad. Förväntningarna är stora och på papperet ser det ut som arrangören Virserums Köping kan toppa förra årets succé.

Hultsfred2010-07-10 04:05

- Målet är att bjuda in till en rejäl och rolig marknad och att vi ska nå upp till förra årets otroliga besökssiffror då det var 60 000 personer som besökte Virserums marknad, säger Lasse Seger, marknadsgeneral.
Efter förra årets succé har arrangerande Virserums Köping inte haft några större problem med att få knallar att komma till årets marknadsdagar som arrangeras den 30 och 31 juli.
- Vi har cirka 600 knallar som kommer till marknaden och de kommer att fylla en yta av 30 000 kvadratmeter, berättar Lasse Seger.
Det är mycket att tänka på så här ett fåtal veckor innan årets marknad drar igång. Men redan ett par veckor innan marknaden startar kommer det att märkas att något är på gång då samhällsföreningens medlemmar kommer att börja iordningställa det stora marknadsfältet.
- Det är en stor apparat att dra igång och sammanlagt är vi ett 25-tal som jobbar ideellt från Virserums samhällsförening. Ska man sedan räkna in alla ungdomar som jobbar för VSGF under marknaden så kommer vi upp i över 100 personer som är involverade i Virserums marknad, säger Carl Samuelson, ordförande för Virserums Köping.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om