Rekordartad nystart för Lönnebergaträffen

Det blev något rekordartat när Lönnebergaträffen återuppstod efter lång tid i dvala. Den ena klassiska bilen efter den andra rullade in Folkets park på torsdagskvällen.

Amerianskt så det förslår. Stort, rymligt, lyxigt och väldigt rött.

Amerianskt så det förslår. Stort, rymligt, lyxigt och väldigt rött.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2021-09-03 21:05

Och till slut blev det alldeles fullt. Att parken är stor hjälpte inte, några som kom sent fick ställa upp sig på gräsmattan utanför. Intresset för veteran- och klassikerfordon är stort. Och när nu både förra sommarens, och den här frös inne på grund pandemin är behovet av bilträffar kanske större än någonsin.

undefined
Ford Cortina, Opel Ascona, Volvo Amazon, Volvo 740 och en jänkarpickis. Som vanligt är blandningen total. Det är lite av tjusningen med Lönnebergaträffen. Allting platsar.

Det var också en hel del publik som letade sig ner till parken för att träffas, prata, köpa en korv och på det hela taget njuta av kvällssolen som lyste över träffen. Men även om det var mycket folk i rörelse, så fanns det plats för coronasäkra avstånd. Och ett tillstånd från polisen att hålla träffen.

– Det är jättekul, det var många som sa att de aldrig sett så många bilar i parken, säger Anita Trybom som är huvudarrangör för träffen.

– Det finns verkligen ett sug efter att träffas nu.

undefined
En "Fiat flerahundra", en "Dunderpippi" och en Amazon solar sig i kvällssolen i Hultsfreds Folkets Park.

Hon berättar om en lång, lång karavan med klassiska bilar av alla de slag som slingrade sig ner till Folkets park och ställde upp sig på de stora gräsytorna.

Och det är ingen tvekan om att den här kvällen skapade mersmak. Anita Trybom vill väldigt gärna att det ska bli fler träffar nu i höst.

– Om bara vädret håller i sig, så kan det bli fler. Det är bara synd at det är så lite kvar av sommaren, , säger hon.

undefined
Allt behöver inte vara så förtvivlat välputsat för att platsa i utställningen...

Årets träffar arrangeras i samarbete med Folkets park-föreningen i Hultsfred. Det här är 17:e året som Lönnebergaträffarna arrangeras, och visst blev det en säsong i år också, även om pandemin stympat den ganska rejält.

Massor av bilar och mycket publik. Men trots det fanns det ändå utrymme för att hålla säkra avstånd till varandra, när Lönnebergaträffen återuppstod på torsdagskvällen.
Massor av bilar och mycket publik. Men trots det fanns det ändå utrymme för att hålla säkra avstånd till varandra, när Lönnebergaträffen återuppstod på torsdagskvällen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!