Rena folkfesten när Hultsfredsdagarna inleddes

Några regndroppar på förmiddagen skrämde inte bort många besökare. När Hultsfredsdagarna inleddes på fredagsförmiddagen blev det rena rama folkfesten i centrala Hultsfred.

Clownen Mike hälsade på sin publik innan föreställningen.

Clownen Mike hälsade på sin publik innan föreställningen.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2022-05-27 16:00

Christian Ryning, ordförande i Hultsfred Handel sken som en sol när han tog en paus i förberedelserna inför kvällen.

– Det här känns riktigt bra, säger han.

Även festivalgeneralen Jenny var också helnöjd, inte minst som solen tittade fram och värmde. 

– Det här känns jättebra, tyckte hon, jag håller tummarna för att det blir bra med folk i kväll också. Jag har i alla fall hört att det är många som tänker besöka öltältet.

Ett 20-tal utställare fanns på plats under fredagen, och de dukade upp allt möjligt, från aluminiumformar till korvar. Både varma och kalla. 

Ett måtto för arrangörerna var att Hultsfredsdagarna skulle ha något för alla. Så uppträdandena på Stora Scenen, eller långtradarsläpet, på Tors Plan inleddes av Clownen Mike som fick en storpublik att skratta rejält under sina paraplyer. Han avlöstes sedan av trubaduren Per Backstad.

På den avstängda Storgatan, intill Tors Plan, hade räddningstjänsten ställt upp sina fordon för att visa upp sig. De fick dock packa ihop i en hast och dra iväg på larm. Men de var snart tillbaka och kunde fortsätta.

Inne i parken höll ÖSK öppet hus på den nya offentliga toaletten för att förevisa den eleganta inrättningen, och karusellen snurrade för fullt med sina unga passagerare.

Dansbandet Rolf-Åkez spelade upp till eftermiddagsdans på torget. Och det var en del som tog chansen att svänga sina lurviga på asfalten.

Det blev storpublik framför scenen när clownen Mike drog igång sin föreställning.
Det blev storpublik framför scenen när clownen Mike drog igång sin föreställning.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!