Resa med djur och jakt i sikte

Simon Nielsén åkte till andra sidan jorden för att under fem månader ägna sig åt sitt största intresse, jakten. Det var spänningen och naturen som fick honom fast redan som liten. Nya Zeeland var dock någonting helt annat än de svenska skogarna. Nu är han hemma igen, men längtar redan tillbaka.

Hultsfred2015-07-08 09:41


26 februari lyfte planet som skulle ta Simon Nielsén till sitt livs äventyr. 30 timmar bort väntade Nya Zeeland med sin vackra natur. Nöje och semester stod dock inte på Simons schema. All fokus låg på jakt som varit hans största intresse sedan han som sexåring fick följa med sin pappa för första gången. När Simon landade i Nya Zeeland tillsammans med en kompis från jaktlaget blev han överraskad av naturen.
- Det var väldigt fint, men jag trodde inte att det skulle vara så bergigt. Det var stup rakt ner och jag blev lite nervös ifall jag inte skulle klara av det.

Hjälpte jägare
Det hade han inte behövt oroa sig för. Syftet med resan var att få prova på att vara jaktguide, en uppgift som Simon klarade av med bravur. Som jaktguide följer man med jägare ut och hjälper dem med sitt mål. Jägaren bestämmer sig för ett djur den vill skjuta och det är då guidens uppgift att se till att det blir verklighet genom att ta med jägaren till de rätta ställena och ge tipsen som behövs för att lyckas. Simon har ofta fått hjälpa kompisar i de svenska skogarna, men eftersom det här var någonting helt annat fick han gå bredvid en annan jaktguide de första månaderna för att lära sig. När det till slut var dags att stå på egna ben var nerverna på helspänn.
- Det var riktigt nervöst. Jag var rädd att någonting skulle gå fel, men allt gick bra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!