Sushirestaurang till salu – efter bara fem månader

En av sushirestaurangerna i Hultsfred ligger ute till försäljning, endast fem månader efter att den öppnades.

Kyoto Sushi i H-City i Hultsfred ska säljas.

Kyoto Sushi i H-City i Hultsfred ska säljas.

Foto: Jimmy Larsson

Hultsfred2023-04-05 12:15

"Vår sushibar behöver en ny ägare som har tid och energi att bearbeta marknaden. Att arbeta upp verksamheten inledningsvis. De ingående kostnaderna är låga och det finns potential för rätt köpare", står det i en annons som bland annat har lagts ut på köp- och säljsajten Blocket.

Det är Kyoto Sushi, som startades av My Huynh så sent som i början av november, som är till salu.

– Ingen kommentar, säger My Huynh när Vimmerby Tidning når henne på onsdagsförmiddagen.

Ansvarig mäklare för försäljningen är Mikael Rehnman på Trade företagsförmedling. Han bekräftar att Kyoto Sushi ska säljas.

Varför ska restaurangen säljas?

– De har tre stycken i Växjö och Alvesta. Det är långa vägar att åka, och jag tror att restaurangen också kräver lite nya ögon, någon som är på plats hela tiden och utvecklar den, säger Mikael Rehnman.

undefined
Kyoto Sushi i H-City i Hultsfred ska säljas.

Har du redan haft några spekulanter?

– Nej, det har väl ringt någon, men det går inte så fort att sälja företag i dag. Det är en lång process oavsett om det är goda tider, och det är det inte i dag. Men det är rätt prisklass på det i alla fall.

Begärt pris för restaurangen, som har 20 sittplatser, är 200 000 kronor. Enligt annonsen ligger månadshyran för lokalerna på 10 000 kronor och restaurangen har en omsättning på 70 000 kronor per månad.

"Du behöver inte haft företag tidigare men bör vara driven med energi och idéer. Du bör ha ett visst mindre kapital, men du får även hjälp vid övertagandet av rörelsen. Kanske har du egna tankar på inriktning?", står det i annonsen.

På gågatan i Hultsfred ligger även Hultsfred Sushi, som slog upp portarna i början av augusti förra året. Mikael Rehnman tror inte att försäljningen av Kyoto Sushi försvåras av att det finns två sushirestauranger i Hultsfred.

– Jag tror inte det, för det finns ofta två av varje av allting, säger Mikael Rehnman som menar att det är omsättningen som avgör om någon är intresserad eller inte.

Han konstaterar att restauranger har varit utsatta under coronapandemin, och nu drabbas de även av höga elräkningar.

– Det är inga rörelser som är särskilt lättsålda. Det tar längre tid och priserna är därefter, säger Mikael Rehnman.

– Vi får se vad vi får för respons på det. Det är för tidigt att säga någonting nu. Men det är i alla fall rätt tid att gå ut och sälja den typen av rörelse när man börjar närma sig vårkanten och det börjar bli lite varmare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!