Restaurangplaner går framåt: "Hade möte med krögaren"

Restaurangplanerna på handelsområdet i Hultsfred tycks gå framåt. Men fortfarande finns varken bygglov eller kontrakt med krögaren.

Huset som kan bli restaurang ligger i kanten av handelsområdet i Hultsfred.

Huset som kan bli restaurang ligger i kanten av handelsområdet i Hultsfred.

Foto: Jimmy Larsson

Hultsfred2023-06-20 06:00

Som Vimmerby Tidning berättade i höstas planeras en ny restaurang i det lilla huset i kanten på handelsområdet Knekten. Sedan dess har Anncott Fastigheter genomfört en stor fastighetsaffär, vilket gjort att restaurangprojektet försenats.

Försäljningsansvarige Jerker Ekelund uppger att en muntlig överenskommelse finns med en tilltänkt krögare. Men inget kontrakt har ännu undertecknats.

– Jag hade möte med krögaren häromdagen och vi var nere och tittade på lite saker där nere, men det betyder inte att kontraktet är skrivet tyvärr. Vi är på gång, men vi är inte riktigt i mål, säger Jerker Ekelund.

undefined
Tanken är att huset ska byggas om och till, men ännu har ingen bygglovsansökan lämnats in till kommunen.

Innan kontraktet skrivs vill man ha bygglovet klart. Konsulten Torgny Svensson jobbar med bygglovsansökan, som ännu inte har lämnats in till kommunen.

– Den är på gång, säger Torgny Svensson som uppger att ansökan kommer att lämnas in under den närmaste veckan.

Både om- och tillbyggnader krävs för att förvandla huset till en restaurang.

– Sedan vill man ha ett lite exklusivare utseende med träpanel, så att det ser inbjudande ut.

undefined
Huset som kan bli restaurang ligger i kanten av handelsområdet i Hultsfred.

Ett separat bolag, Hultsfreds Restaurangprojektering AB, har bildats för restaurangen. Enligt Jerker Ekelund är tanken fortfarande att den ska servera husmanskost. Det finns också ett förslag på vad restaurangen ska heta.

– Det kommer att vara ett väldigt fyndigt namn som är väldigt passande, men jag vill inte berätta mer innan vi har hunnit registrera namnet, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!