Rikt musikliv i Hultsfred: Ungdomar släpper ny musik

Musikkommunen Hultsfred levererar - igen. Under loppet av några veckor släppte både Hultsfreds Kontrollslakteri, Duå music och Filip Olvenius ny musik.

Under loppet av några veckor släppte både Hultsfreds Kontrollslakteri, Filip Olvenius och Duå music ny musik. Än en gång är det bevisat att Hultsfred har ett rikt musikliv.

Under loppet av några veckor släppte både Hultsfreds Kontrollslakteri, Filip Olvenius och Duå music ny musik. Än en gång är det bevisat att Hultsfred har ett rikt musikliv.

Foto: Montage/Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2020-06-19 18:00

De står för tre helt olika musikstilar – men det finns tre gemensamma nämnare. De är unga, har sina rötter i Hultsfred och brinner för musik. 

– Det är hur kul som helst att vi släpper musik samtidigt. Det är bra med spridningen också, vi står ju för en stor variation, så det finns något för alla smaker, säger Filip Olvenius, aktuell med singeln ”Tomorrow Is Really Yesterday” under artistnamnet Vast Lola.

undefined
Filip Olvenius, med artistnamnet Vast Lola är aktuell med singeln ”Tomorrow Is Really Yesterday”, som till största delen är skriven i London.

Kan du beskriva vad din låt handlar om?

– Den handlar om när livet känns som en loop, när allt är slentrian och hur man hoppas att det någon gång ska hända något som gör att loopen bryts.

Musiken är i huvudsak skriven i London, där han under studietiden fick ihop sex-tio låtar som han kan tänka sig att släppa.

– Det här är första singeln på en planerad samlingsskiva, som kommer i augusti, säger han.

undefined
Hultsfreds Kontrollslakteri, med Ville Pettersson från Pollux och Karolina Stenström från Steso Songs har följt upp singeln "Sjön Hulingen" med "Bluesen i Hultsfred".

Karolina Stenström och Ville Pettersson, som bildar Hultsfreds Kontrollslakteri, har följt upp singeln "Sjön Hulingen" med "Bluesen i Hultsfred".

– Titeln är en Thåström-stöld rakt av, det kan vi erkänna direkt, säger Karolina. 

Finns det någon röd tråd i era båda låtar?

– Bluesen är släkt med Hulingen, men kanske mörkare. Vi sjunger om "de sämsta besluten", att "allt är ert fel".

Ni har sagt att ni spelar för att stå ut med alla dåliga beslut?

– Man kan säga att vi använder musiken för att uttrycka ilska och besvikelse över beslut som tas fattats, som man velat ha på ett annat sätt, säger Karolina Stenström. Det måste vara många ljud, 120 decibel, så att trycket från dem blir större än det som är inuti.

Duon lovar att det kommer fler låtar om livet i Hultsfred under året.

undefined
Fredrik Söderlund och Alice Hartvig bildar bandet Duå music som nyligen släppte sitt debutalbum. "Känns lite konstigt att inte få presentera låtarna live för andra".

Först ut var Duå Music, som består av Alice Hartvig och Fredrik Söderlund, som släppt sitt debutalbum "Stormen och lugnet".

– Albumet består av åtta låtar, alla egenskrivna, säger Fredrik. Fyra av dem har vi släppt som singlar under våren. 

Texterna handlar om kärlek på olika sätt, det behöver nödvändigtvis inte vara till en viss person.

– Kärlek kan vara jobbig, helt underbar och kärlek kan också vara frågande, säger Fredrik.

Hur har albumet tagits emot?

– Bra, men det känns lite konstigt att släppa musik i en tid när vi tvingas ha distans till vårt eget spelande. Vi har bara kunnat lyssna på låtarna, inte fått presentera dem live för andra, men det hoppas vi kunna göra längre fram i sommar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!