Rocky kämpade i tre dygn

Sjuåriga schäfern Rocky kämpade för sitt liv under tre dygn efter att ha trillat ned i en vattenfylld brunn som saknade lock på en åker i Emmenäs utanför Målilla. - Det var i sista stund vi hittade honom, för han hade nog inte klarat sig så länge till i vattnet, säger Hanna Martinsson som hittade Rocky under lördagseftermiddagen.

Jimmy Wingerstad, Hanna Martinsson, Marita Björnstedt och Bengt Karlsson vid brunnen där de hittade Rocky efter att han varit försvunnen i tre dygn.

Jimmy Wingerstad, Hanna Martinsson, Marita Björnstedt och Bengt Karlsson vid brunnen där de hittade Rocky efter att han varit försvunnen i tre dygn.

Foto:

Hultsfred2011-10-24 06:15

Det var i onsdags som Hanna Martinsson i Målilla skulle gå ut på promenad med sina tre hundar Kickan, Mysan och Rasmus. Men innan hon gav sig ut på sin långpromenad med hundarna gick hon in till grannen Bengt Karlsson och Marianne Johansson och hämtade även deras hund, den sjuåriga schäfern Rocky så att han skulle få springa av sig.

Rocky försvann
Hon promenerade tillsammans med hundarna längs med järnvägen i Målilla mot Emmenäs där hon släppte hundarna så att de skulle få springa på de vidsträckta ängarna.
Men efter en stund återvände Hannas tre hundar men Rocky var inte med. Hon började genast leta efter schäfern men kunde inte hitta honom.
- Jag gick omkring och kallade på honom men han kom inte så jag beslutade mig för att gå tillbaka för att se om han sprungit hem. Men när jag kom till Bengt och Marianne så fanns han inte där, berättar Hanna Martinsson.

Letade i tre dagar
Både Bengt och Hanna letade hela kvällen efter Rocky utan att finna honom, men när mörkret lade sig tvingades de ge upp försöken att hitta hunden. Under både torsdagen och fredagen fortsatte de sitt letande utan att hitta det minsta spår efter Rocky.
På lördagseftermiddagen var Hanna åter ute igen och letade efter Rocky och hon hade då med sig sina tre hundar.
- Jag gick längs med järnvägen då Kickan helt plötsligt sprang iväg ner mot ängarna i Emmenäs. Hon stannade helt plötsligt och tittade ned i marken, kort därefter följde Rasmus efter och stannade på samma ställe. När jag kom fram såg jag att de stod och tittade ned i en vattenfylld brunn och där låg Rocky och kämpade för att hålla sig över vattenytan, berättar Hanna Martinsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om