Rookies och veteraner

I helgen spreds åter igen toner över Metropol och den här gången var det under Rookiefestivalen. Festivalens syfte är i grund och botten att främst okontrakterade band ska få chansen att visa upp sina färdigheter. Rookie börjar numera bli en festlig tradition som äger rum i slutet av oktober på Metropol.

Backyard Babies var ett av de stora dragplåstren på Rookiefestivalen i Hultsfred. Dessutom var de publikfavoriter. Foto: Anders Holm

Backyard Babies var ett av de stora dragplåstren på Rookiefestivalen i Hultsfred. Dessutom var de publikfavoriter. Foto: Anders Holm

Foto:

Hultsfred2006-10-30 07:16

I år var det sjätte året som Rockparty arrangerar festivalen, där studenterna vid Rockcity får stort ansvar. Den pågår under två dagar och i helgen var det dags igen.
Under Rookiefestivalen fick många mindre oetablerade band, som ännu inte slagit igenom, chansen att visa upp sig. Så klart fanns även stora artister med som dragplåster.
- Vi vill kunna presentera nya svenska band som ska få synas och få uppmärksamhet. Samtidigt ska man kunna få träffa branschfolk och dessutom vill vi att Rookie ska vara en kvalitetstämpel, säger Frida Riklund som är projektledarna för Rookie tillsammans med Anna Eschner.
Varje år under Rookie finns ett band som har någon anknytning till Hultsfredstrakterna på scen.
Steso Songs är en tjej som i år fick vara tillbaka på gammal mark.
Korro, alias Steso Songs var en av Rookieartisterna som uppträdde under årets Rookiefestival. Hon är bördig från Hultsfred men numera bosatt i Malmö.
Hon tillhör skaran singer/songwriter och hon bevisar gärna att genren hon kategoriseras i inte alls är lika tråkig som den beryktas vara.

Steso Songs.
Steso Songs.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om