Rosie Folkesson gör comeback i kommunpolitiken

Det är ingen större överraskning att Tomas Söreling fortsätter som etta på socialdemokraternas lista. Den stora nyheten är i stället att Rosie Folkesson gör comeback även i kommunpolitiken.

Anders Henriksson ledde årsmötet som spikade kommunlistan till valet i höst. Och Tomas Söreling skrev ner vad som beslutades.

Anders Henriksson ledde årsmötet som spikade kommunlistan till valet i höst. Och Tomas Söreling skrev ner vad som beslutades.

Foto: Privat

Hultsfred2022-03-07 09:00

Rosie Folkesson återfinns på listans andraplats. Tätt i hälarna på Tomas Söreling, som är oppositionsråd i dag, men som kandiderar till kommunalrådsposten. Däremot toppar Rosie Folkesson listan till regionvalet.

Trea på listan är Tommy Rälg, som varit med länge i politiken. Han benämns som en stabil veteran i de här sammanhangen.

Totalt sett är den 40 namn långa listan en blandning av nytt och gammalt, nygammalt, manligt och kvinnligt. Och med en Söreling i vardera änden och en på mitten dessutom. Namn ett är Tomas Söreling, namn 40 Britt Söreling. Namn 19 är Karl-Emil Söreling. Och däremellan har man lyckats med föresatsen att klämma in "Varannan damernas".

På listans fjärdeplats finns Silva Andersson, femma är Micke Lång, sexa Nermina Mizimovic, sjua Jonny Bengtsson, åtta Lena Hasting, nia Konny Bogren, och på tionde plats Jeanette Persson.

Elva är Mattias Wärnsberg, tolva är Lena Persson. 

13 är Tomas Lockström, 14 Ulrika Edlund, 15 Ulf Nilsson.

Av de 40 namnen på listan är inte mindre än tio helt nya. 

Ett 30-tal medlemmar i arbetarkommunen deltog i det här årsmötet. Förutom att spika listan till kommunvalet i september, gjorde man också klart regionlistan. Hultsfred har ju en egen lista i det valet. Och den toppas som sagt av Rosie Folkesson, före Mattias Wärnsberg och Lena Persson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!