Rusta och Lidl högst på Hultsfredsbornas önskelista

Rusta och Lidl står allra överst på önskelistan över vilka butiker som våra läsare vill se på det nya handelsområdet som håller på att ta form i Hultsfred.

Rusta kommer högst på önskelistan över butiker som våra läsare vill se på nya handelsområdet. Utöver Willys och Dollarstore som redan är klara.

Rusta kommer högst på önskelistan över butiker som våra läsare vill se på nya handelsområdet. Utöver Willys och Dollarstore som redan är klara.

Foto: Anna Persdotter

Hultsfred2021-04-25 09:00

Vi berättade tidigare i veckan om att grundläggningen var i full gång. Och på tidningens Facebooksida uppstod snabbt en "önskelista" över vilka butiker man skulle vilja se i området. Och det råder ingen tvekan om att förväntningarna är stora där ute i stugorna.

Det är i skrivande stund över 70 personer som engagerat sig på Facebooksidan och berättat om sina önskebutiker på det nya handelsområdet.

Så här långt har fastighetsägaren, Famera Fastigheter i Växjö klart med två blivande hyresgäster, Dollarstore och Willys, men som vi tidigare berättat, pågår det diskussioner med flera.

Allra högst på önskelistan hamnar Rusta. Det är 22 personer av de totalt 74 som kommenterat, som önskar sig en sådan butik i Hultsfred. Men många har önskat flera butiker, så sammantaget omfattar listan en bit över 100 förslag.

Men det ser mörkt ut i nuläget för att de ska få sina önskedrömmar om ett rustavaruhus uppfyllda.

– Vi är så klart väldigt glada att höra att Hultsfreds invånare önskar sig ett Rustavaruhus, säger företagets etableringschef Peter Jansen, men vi har ett varuhuskoncept som kräver minst 2 390 kvadratmeter vilket innebär att vi behöver ett större upptagningsområde än Hultsfred med sina 14 000 invånare kan erbjuda. Så i dagsläget är det tyvärr inte aktuellt med någon etablering i Hultsfred.

Livsmedelskedjan Lidl står också högt på önskelistan, liksom också Biltema. Sedan följer en hel provkarta på vad Sverige har att erbjuda i form av olika butikskedjor i alla förekommande branscher. 

Även på Lidl är man glad över placeringen på listan, och tar till sig av det.

– Det är jättekul att höra att det verkar finnas ett stort intresse för Lidl bland Hultsfredsborna, det blir vi glada för. I dagsläget har vi inga planer på att etablera oss i området men vi är alltid på jakt efter nya potentiella butikslägen och tar med oss önskemålen, svarar Lidls pressavdelning i ett mail.

Åtta personer önskar sig ett Biltemavaruhus, lika många vill se H&M och även Citygross på det nya handelsområdet. Sedan kommer en hel rad andra butikskedjor, inklusive hamburgerjätten och ikea.

Men - det finns också röster som höjs för att man i stället ska stödja den lokala handeln som finns, och hoppa över de stora kedjorna. Även om man behöver åka till Vimmerby för att hitta det man söker.

Grunden till det nya handelsområdet hålls rent bokstavligen på att läggas just nu. Bottenplattan ska gjutas, och sedan dröjer det inte länge förän bygget börjar växa på höjden.
Grunden till det nya handelsområdet hålls rent bokstavligen på att läggas just nu. Bottenplattan ska gjutas, och sedan dröjer det inte länge förän bygget börjar växa på höjden.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!