Ryktet spreds via sociala medier

Så var det återigen dags för Virserums sportfiskeklubb att traska ner till sjön för 50:e året i rad. På schemat står premiären för regnbågsfisket och alla som fastnade på kroken var välkomna.

Såhär kunde det se ut under den tidiga morgonen ute vid Lysegöl då premiären för Regnbågsfisket drog igång! Foto: Julia Nilsson

Såhär kunde det se ut under den tidiga morgonen ute vid Lysegöl då premiären för Regnbågsfisket drog igång! Foto: Julia Nilsson

Foto:

Hultsfred2016-05-02 09:21

Tack vare Sportfiskeklubbens Facebooksida spred sig snabbt nyheten om den omtalade fiskepremiären över landet och i söndags dök 35 fiskare upp med sina kastspön i högsta hugg. På plats fanns fiskare från Kalmar, Nyköping och Tingsryd och alla ville ta del av en Regnbågslax att grilla, röka eller steka eller varför inte en Öring på kroken?

Premiärfisket ligger så sent som första maj eftersom man minst 3 gånger per år måste hinna fylla på fisk i dammen Lysegöl eftersom det snabbt går åt när turisterna tar fart in i trakterna.

– Detta år har vi fyllt på 200 kg fisk men det ska bli 500 kg totalt resterande tid av året, berättar Jerry och Alf Thoresson som är ordförande respektive tillsynsmän i klubben.

Tidiga morgnar

De 35 fiskarna samlades runt 06.00 eftersom det då var som mest aktivitet på ytan på Lysegöl och givetvis för att få en vettig plats.

– Man kunde se fiskarna hoppa omkring på ytan, och då är det riktigt roligt att vara redo med ett spö, fortsätter far och son Thoresson.

För dagens regler gällde fiskedragen fluga och spinn vilket är ytterst passande till Laxen och Öringen. Rekordet togs redan under tidiga morgonen med en fisk på 2,4 kg.

Olika tävlingar

För att göra sporten ytterligare lite mer spännande anordnas varje år olika tävlingar för de som är intresserade. I augusti hålls Superbåge-tävlingen och redan i slutet på maj mellan 28-30:e hålls Karptävlingen en hel helg och går ut på att den som får mest fiske uppfångat vinner. Man slår alltså inte ihjäl fiskarna och tar hem dem, utan endast väger dem.

– Oavsett om det är fiskeevenemang som idag då det är premiär eller om det är tävling så behöver man inte kunna någonting om fiske för att vara med. Alla är välkomna, varelse du aldrig har hållit i ett spö eller är proffsfiskare. Det enda som behövs är ett fiskekort, sedan är du redo!, förklarar Jerry Thoresson som är ordförande i Sportfiskeklubben.

Under morgonen samlades 35 fiskare från olika städer för att få den bästa platsen och ta del av morgonens fiskaktivitet på ytan av sjön.
Under morgonen samlades 35 fiskare från olika städer för att få den bästa platsen och ta del av morgonens fiskaktivitet på ytan av sjön.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!