S tappar ett mandat: "Vet inte om vi varit för snälla"

Socialdemokraterna backar i kommunvalet i Hultsfred. Partiet ser ut att tappa ett mandat. "Jag vet inte om det beror på att vi har varit för snälla i opposition", säger oppositionsrådet Tomas Söreling (S).

"Det är naturligtvis aldrig kul att tappa ett mandat", säger Tomas Söreling (S).

"Det är naturligtvis aldrig kul att tappa ett mandat", säger Tomas Söreling (S).

Foto: Jimmy Larsson

Hultsfred2022-09-12 10:29

På måndagen hade rösterna räknats i nio av tio valdistrikt i Hultsfreds kommun. Enligt det preliminära valresultatet backar Socialdemokraterna med drygt två procentenheter till 24,6 procent, vilket innebär att partiet förlorar ett av sina tolv mandat i kommunfullmäktige.

– Det är naturligtvis aldrig kul att tappa ett mandat. Vi får ta och fundera lite på hur vi lägger upp jobbet framöver, om vi ska ändra på någonting eller inte. Det är lite tidigt än att svara exakt på det, men det var en liten missräkning att tappa ett mandat, säger Tomas Söreling.

Vad tror du att det beror på att ni backar i kommunvalet?

– Jag vet inte om det beror på att vi har varit för snälla i opposition eller inte. Det skulle kunna vara det till exempel, eller om det är någon annan förklaring som jag inte kan svara på just nu.

Tycker du själv att ni har varit för snälla?

– Jag tycker att vi har varit väldigt konstruktiva. Vi har drivit våra frågor innanför väggarna och det har inte kommit invånarna till del. Vi har fått igenom mycket. Det är därför vi står bakom mycket av slutresultatet i olika frågor, men det kanske är fel att jobba på det sättet, jag vet inte riktigt än. Vi får rannsaka oss själva efter det här naturligtvis.

Siktar du på att fortsätta som oppositionsråd?

– Ja, någonting annat är inte sagt än så länge i alla fall.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!