En man misshandlad i storbråket

Efter storbråket i Hultsfred på lördagskvällen börjar läget nu klarna. I varje fall en smula. En anmälan om grov misshandel har upprättats.

En person misstänks för grov misshandel efter lördagskvällens storbråk i centrala Hultsfred.

En person misstänks för grov misshandel efter lördagskvällens storbråk i centrala Hultsfred.

Foto: Arkiv

Hultsfred2022-06-13 11:10

Det är en man i 45-årsåldern som ska ha blivit misshandlad av en man i dryga 50-årsåldern, hemmahörande i Halland. Enligt anmälan ska 45-åringen fått ta emot både sparkar och slag.  

Anders Hultman vid polisen i Oskarshamn kan berätta att båda de här personerna är identifierade och kända av polisen sedan tidigare.  

– Det var nog ett 40-tal personer som kom till Hultsfred från olika håll i landet, säger Hultman. Poliserna på plats kände också igen flera andra av deltagarna i bråket.  

Inledningsvis talades det om att bråket skulle ha kopplingar till MC-miljön, men det är fortfarande oklart om det är så.  

– Men de ska ha haft västar på sig, säger Anders Hultman. 

Finns det någon uttalad mc-problematik i Hultsfred?  

– Nej, inte vad jag känner till. Det här är säkert andra konstellationer som varit i farten för att göra upp om någonting. Jag tror inte det handlar om något mc-gäng.   

Inte heller har polisen kunnat klarlägga någon orsak till bråket. Det tycks heller inte varit några tillhyggen inblandade.  

Det var i lördags kväll vid 21.20-tiden som bråket bröt ut på en adress på Oskargatan i Hultsfred. Flera polispatruller beordrades till platsen.   

Anders Hultman befarar att det kommer att bli svårt att utreda bråket. Så här långt har det varit svårt att fram uppgifter, och inte ens den misshandlade mannen vill prata med polisen om vad som hänt.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!