Blir en bal med 60 studenter: "Inte många dansar"

Det har varit en oviss period, med många frågetecken kring hur balen ska kunna genomföras säkert och enligt rekommendationerna. Nu är det klart – det blir en bal även i Hultsfred.

Det blir en bal även i Hultsfred, men utan parad. "Vi vill inte uppmuntra till folksamling", säger Malajka Jan i balkommittén.

Det blir en bal även i Hultsfred, men utan parad. "Vi vill inte uppmuntra till folksamling", säger Malajka Jan i balkommittén.

Foto: Sandra Madestam, arkiv

Hultsfred2021-05-25 08:00

Klänningarna hänger nyinköpta i garderoben, håruppsättningarna är bokade och kostymerna utprovade. Samtidigt som Malajka Jan och Ella Vrethammar i balkommittén brottats med frågetecknen. 

– Vi har hela tiden varit oroliga för om balen ska gå att genomföra, och det har känts jobbigt eftersom vi först inte kunde hitta en lokal att hyra för middagen på grund av pandemin.

Nu har allt fallit på plats, på lördag blir det bal för studenterna på Hultsfreds gymnasium.

– Totalt har 60 studenter anmält sig, varav 17 par har valt att dansa. Det tror jag har att göra med pandemin, och intresset för just själva dansen, säger Malajka. 

För att kunna genomföra det tryggt och säkert blir inte dansen inomhus i Hagadal, utan den är flyttad till två scener med tak i Folkets Park.

Paren uppmanas komma tidigast 15 minuter innan och inga anhöriga är välkomna att titta. Istället livesänds dansen, för att alla intresserade ska kunna ta del av den.

Det blir heller ingen parad genom centrum och ingen samling vid stenbryggan vid Hulingen, som man brukar, av den enkla anledningen att man inte vill uppmuntra till folksamling.

– Vi äter på Stadshotellet, där vi delar upp oss i två grupper på varsitt våningsplan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!