Fjolårets student i repris – men också flera nyheter

Nu är det klart hur studentdagen ska firas. "Nyheter, utifrån elevernas önskemål, är tänkt att skapa mer studentkänsla", säger rektor Andreas Ekberg.

På tisdagen lottades schemat för utspringet digitalt. A-huset Kl 13.30 LÄ, EE, YRK, IN och Gysär, 14.15 FT och 15.00 SA/NA. B-huset  13.45 HT/ES, 14.30 BF/VO och 15.15 EK.

På tisdagen lottades schemat för utspringet digitalt. A-huset Kl 13.30 LÄ, EE, YRK, IN och Gysär, 14.15 FT och 15.00 SA/NA. B-huset 13.45 HT/ES, 14.30 BF/VO och 15.15 EK.

Foto: Privat

Hultsfred2021-05-18 21:00

Tidigare i veckan beslutade Kalmarsunds Gymnasieförbund att inte tillåta anhöriga på plats vid utspringet.

På Hultsfreds gymnasium tänker man annorlunda.

– Utifrån Folkhälsomyndighetens direktiv anser vi oss kunna ha utspring i och med att vi genomför det utomhus och följer de föreskrifter som finns, säger Andreas Ekberg, som i nästa andetag reserverar sig för att man kan komma att behöva tänka om, utifall smittspridningen ökar.

undefined
Fjolårets student i repris – men också flera nyheter. Det blir utspring med två anhöriga per elev. På elevernas önskan blir det från två scener, för att göra det hela mer effektivt.

Det blir ett liknande studentfirande som förra året med utspring klassvis, små klasser har slagits ihop. Varje elev får biljetter till två anhöriga som får vara på plats.

– En nyhet är att vi fördelar utspringet till två scener, en vid A-huset, en vid B-huset. Det är ett önskemål från eleverna, som velat få det effektivare. Båda områdena kommer hägnas in som i fjol, för att undvika att vi skapar trängsel, och vi kommer även ha två parkeringar, säger Ekberg och fortsätter:

– Ett annat önskemål, som vi lyssnat på, är att samla alla elever under ett par timmar, för att ha andra ceremonier klassvis i klassrummen. Förra året kom de klassvis en kvart innan utspringet och lämnade sedan skolan.

De olika ceremonierna, som även omfattar stipendieutdelningen, kommer livesändas så alla klasser kan ta del av allt samtidigt från respektive klassrum.

– På det här sättet blir det lite mer av dagen och lite mer studentkänsla. Dessutom livesänds utspringet så anhöriga kan ta del av det hemifrån, berättar Andreas Ekberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!