"Så fort vi får bygglovet sätter jag skopan i marken"

Förra året satsade Simon Ovedal på succésporten padel med en ny inomhushall i Hultsfred. Nu väntar han bara på bygglov för att kunna börja bygga en ny hall med två banor till.

Efter bara drygt ett år har Hultsfred Padel växt ur sina lokaler i den gamla bilverkstaden. Snart börjar Simon Ovedal, mannen bakom hallen, att bygga nya banor bredvid den nuvarande hallen.

Efter bara drygt ett år har Hultsfred Padel växt ur sina lokaler i den gamla bilverkstaden. Snart börjar Simon Ovedal, mannen bakom hallen, att bygga nya banor bredvid den nuvarande hallen.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2020-11-04 10:00

Året med padelhallen har gått över förväntan, och därför har familjen Ovedal bestämt sig för att utöka verksamheten och bygga fler banor. 

– Det behövs mer banor, och det är ju så många som spelar, så varför inte? Säger Ovedal om satsningen. 

En helt ny hall på 26 gånger 23 meter, med invändig takhöjd på åtta meter, ska byggas för att rymma ytterligare två banor utöver den som redan finns. 

– Den kommer ligga vägg i vägg med den befintliga, så att man kan gå emellan. Det kommer läggas till toalett och ytterligare omklädningsmöjligheter, och vi kommer eventuellt ha en liten shop i anslutning till banorna med racketar och padeltillbehör, berättar Ovedal. 

Den befintliga banan har ofta varit fullbokad under vardagskvällar och helger, och trycket har varit särskilt stort under hösten.

– Efter att många slutat spela utomhus ser vi en väldigt stor beläggning, säger Ovedal. 

Konkurrensen är han dock inte orolig för. 

– Det är en växande sport. Ju fler som får tillgång till padel desto fler kan börja spela, och det är positivt, säger han. 

Trots att ärendet har dröjt hoppas Ovedal att startbeskedet inte är långt bort. 

– Bygglovet har dragit ut på tiden så tidsplanen har spruckit, men min förhoppning är att den kommer stå färdig i början av nästa år. Vi står i startgroparna. Så fort vi får bygglovet sätter jag skopan i marken, säger Ovedal. 

Karta: Hultsfred
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!