Gipsväggar, skåp, lådor och golvmattorna rivs ut och materialet sorteras efter alla konstens regler.
– Målet är att det ska vara betongrent, säger Per Larsson, vd på företaget DemoX från Norrköping som sköter rivningen.
– De flesta lägenheterna är utrensade vid det här laget. Själva stomrivningen blir inte förrän längre fram i höst, i oktober eller så, säger han.
Mycket av det som rivits ut ligger på gräsmattan utanför, travar med diskbänkar, skåp och annat väntar på att tas omhand. Samtidigt jobbar personalen med att ta hand om gångplattor, kantstenar och annat som kan komma till nytta på annat håll i framtiden.
– Sorteringen är nog halva jobbet, kan man säga, säger Per Larsson.
– Trä, metaller, isolering, allt ska sorteras upp för sig.
Och när grävmaskinerna väl kommer, då ska huskropparna bara vara tomma skal av betong.
Vitvarorna från de 108 lägenheterna har bostadsbolaget redan tagit hand om.
– I alla fall de som var i någorlunda bra skick, säger Matilda Råsmark på AB Hultsfreds Bostäder som är beställare av rivningen.
– De kommer att återanvändas i verksamheten. Men det förutsätter ju att de är i bra skick.
Hon berättar också att bolaget tagit vara på ytterbelysningen och en hel del annat som kan komma till nytta framöver.
Matilda Råsmark skulle gärna se att ännu mer av byggmaterialet återanvänds, men att det än så länge inte finns några direkta rutiner för det.
– Men det kommer säkert krav om återanvändning i framtiden, säger hon.
Norrköpingsbaserade DemoX har specialiserat sig på just den här sortens jobb. Det har blivit åtskilliga sådana genom åren, när de här hyreshusområdena från 60 och 70-talen har tjänat ut.
– Det är ett ganska stort projekt för oss här i Hultsfred, säger Per Larsson. Men samtidigt har vi ett lika stort projekt på gång i Söderhamn.
Just nu har företaget tiotalet man i gång med rivningen, men det kommer att minska lite framöver, när grävmaskinerna kommer, berättar Per Larsson.
Bostadsområdet Stålhagen byggdes 1971 och nu har alltså de fem huskropparna med 108 lägenheter tjänat ut. Enligt bostadsbolaget var lägenheterna väldigt slitna, och en renovering skulle inte vara ekonomiskt försvarbar. Men vad marken ska användas till i framtiden är inte bestämt ännu.
– Det finns några förslag från politiken, men det finns inga beslut än, säger Matilda Råsmark.