Så här firas nationaldagen i Målilla hembygdspark

Mopperally, clownshow, ceremoni för nya svenska medborgare och traditionellt nationaldagsfirande är vad som kan väntas i Målilla hembygdspark nästa tisdag.

Mopedrallyt ”Dackesvängen i Målilla” startar och avslutar dagen.

Mopedrallyt ”Dackesvängen i Målilla” startar och avslutar dagen.

Foto:

Hultsfred2017-06-02 13:10

Nationaldagen inleds på morgonen med att mopeder mullrar iväg på rallyt ”Dackesvängen i Målilla” vid Målilla hembygdspark. När dammet har lagt sig hålls en ceremoni för de nya svenska medborgare som bor i Hultsfreds kommun.
– Tanken är att välkomna dem som blivit svenska medborgare under 2016, berättar kultursekreterare Ingela Heldebro.

Efter ceremonin som innehåller både gåvor och tal sätter det traditionella nationaldagsfirandet igång. Rosenfors Musikkår, Vena Musikkår och fanbärare marscherar från skolan i Målilla till hembygdsparken. Där fortsätter musiken att ljuda och Vena Kristdala Manskör bjuder på sång.
– Musikkårerna och kören har speciella program med musik som har anknytning till dagen och till Sverige, berättar Ingela.

När musiken tonats ut kommer årets högtidstalare Katarina Genberg ta över stafettpinnen innan den förs vidare till Clownen Zilloman med vänner för en lekfull avrundning.
– Han kommer band annat att blåsa upp ballongfigurer till barnen, berättar Ingela som bjudit in Clownen Zilloman efter att ha sett honom uppträdda.
– Det var fantastiskt bra. Barnen blev alldeles hänförda och det blev jag med. Det passar hela familjen.

Sist av allt kommer mopederna farande tillbaka och hela firandet avslutas med en prisutdelning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!