Så många kan få plats på nya utbildningen

Intresset för att bli förskollärare verkar vara stort. När Campus Hultsfred bjöd in till informationsdag kring den nya utbildningen var det många som kom.

Många tog chansen att träffa förskollärare och ledare för att bli inormerade om hur det är att jobba i förskolan inom Hutsfreds kommun

Många tog chansen att träffa förskollärare och ledare för att bli inormerade om hur det är att jobba i förskolan inom Hutsfreds kommun

Foto: Privat

Hultsfred2018-11-22 19:00

Besökarna fick information om både utbildningen och hur det är att jobba inom förskolan i Hultsfreds kommun. Både rektorer och förskollärare fanns med för att berätta om sina erfarenheter.

Utbildningen, som drar igång hösten 2019, blir den första i ett nytt samarbete.

– Utbildningen som pågår görs i samarbete med högskolan i Karlstad, berättar Rosie Folkeson som jobbar på Campus Hultsfred.

– Men det samarbetet upphör, och i stället har vi ett samarbete med universitetet i Linköping.

Vimmerby och Västervik finns förstås också med i samarbetet, som sker inom ramen för campus Småland. Även Norrköpingsborna kan ta del av utbildningen. Det blir lite av en premiär även för universitetet att ordna den här utbildningen.

– Det är första gången de ordnar en sådan här ”Lärcentraförlagd” utbildning, säger Rosie Folkesson.

Hon berättar också att det inte är en vanlig distansutbildning, utan lärcentraförlagd betyder att studenterna ska finnas på plats på Campus under studierna.

När utbildningen drar igång nästa år kommer det att finnas 20 platser, och Rosie Folkesson hoppas att de ska fyllas. Gärna med lite marginal.

Och att döma av intresset för informationsdagen, ska inte det bli så svårt. Dessutom planeras ytterligare en informationsdag fram i mars nästa år när antagningen på nätet har öppnat.

– Då kan vi hjälpa till med ansökningarna också, säger Rosie Folkesson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!