Insamling gav 10 000 kronor på en timme

Under den timme som Eréne Öbergs aktivitet i bowlinghallen pågick samlades 10 000 kronor in i Hultsfredsbössan till Världens Barn.
Under den timme som Eréne Öbergs aktivitet i bowlinghallen pågick samlades 10 000 kronor in i Hultsfredsbössan till Världens Barn.

Eréne Öberg hade satt målet väl lågt, visade det sig. På en timme inbringades 10 000 kronor till Hultsfredsbössan till Världens Barn. "Jag får höja ambitionen", sa hon.

Hultsfred 29 september 2021 15:33

Hultsfredsbornas bidrag så här långt räcker för att tillhandahålla läroböcker för närmare 170 barn i Jemen – under ett helt läsår. Eller till ett mål mat i skolan för 200 barn i Uganda under en månad, för att ge ett par exempel.

– Folk tänker att "mitt bidrag gör ingen skillnad", men det gör verkligen det, säger Eréne som tacksamt fått bowlinghallen att skänka intäkterna under en timme på tisdagen till hennes bössa med namnet Hultsfred för Världens Barn 2021.

Medan pensionärsbowlarna i Hultsfred gladdes åt både spärr och strike, sa ägaren Annika Öberg så här om varför hon och maken Johan nappat på idén:

– Det kändes självklar att vara med och bidra för den goda sakens skull. Många bäckar små. 

När timmen gått, visade det sig att målet redan nåtts. Så det blev till att höja ribban till 15 000 kronor, för insamlingen pågår till och med 1 oktober, då kvällen avslutas med TV-galan Tillsammans för Världens Barn. 

– Det känns helt fantastiskt att ha fått ihop så mycket på en timme i samarbete med P4 Kalmar. Jag hoppas kommuninvånarna är generösa även fortsättningsvis. Det vore kul att sätta Hultsfred på kartan, och ge goda förutsättningar till att hjälpa barn i världen. Barn är alltid utsatta och i synnerhet nu som barn berövas möjligheter till skola, hälsa och trygghet till följd av pandemin.

Världens Barn är Radiohjälpens största insamling. Förra året samlades 75,9 miljoner kronor in från allmänheten.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa