Så ska buskörningen stoppas – alla är dock inte nöjda

En vallgrav runt Saharaplan ska stoppa buskörningen. – I åratal har vi haft problem med buskörning på grusplanen, säger Jens Karlsson, chef på gata-park hos ÖSK.

En meterdjup "vallgrav" har grävts upp runt hela parkeringen vid Folkets park i Hultsfred. Tanken är att det ska sätta stopp för fortsatt buskörning på området.

En meterdjup "vallgrav" har grävts upp runt hela parkeringen vid Folkets park i Hultsfred. Tanken är att det ska sätta stopp för fortsatt buskörning på området.

Foto:

Hultsfred2017-06-21 11:00

Men grävningen uppskattas inte av alla. Hultsfreds Hembygdsförening blev helt tagna på sängen.
– Jag kan vara med på syftet, säger ordförande Thorbjörn Svahn, men nog borde vi också ha blivit tillfrågade. Nu vet vi inte ens om parkeringsplatsen är tillgänglig till midsommarfirandet på midsommarafton.

I ett brev till kommunstyrelsen, och ÖSK, kräver nu hembygdsföreningen svar på ett antal frågor om den här grävningen. Eftersom midsommaren närmar sig med stormsteg kräver föreningen ett omedelbart svar.

Jens Karlsson berättar att den här grävningen syftar till att stoppa buskörningen på Saharaplan. Av någon anledning tycks det vara roligt att sladda runt i gruset, vilket skapar både oväsen och stora dammoln. Något som ställt till problem i området under många års tid.
– Det blir också mycket mer underhållsarbete, säger Jens Karlsson, det hoppas vi kunna minska ner.

Han erkänner också att grävningen tar en del av det värdefulla utrymmet i anspråk. Något som han tror i första hand drabbar Hultsfreds marknad.
– Men vi har fått klartecken från marknaden, säger han.
Trots att hembygdsföreningen ordnar flera stora arrangemang per år, då parkeringsplatsen är utnyttjad till sista kvadratmetern, har man inte blivit tillfrågad, vilket fått både ordförande Thorbjörn Svahn och kassören Mats Stenström att reagera och de kräver som sagt ett omedelbart svar på sina frågor om vad som gäller i framtiden.

Framförallt är det oro inför det stundande midsommarfirandet.
– Ska det bli klart i tid, frågar sig Mats Stenström, kassör i hembygdsföreningen. Det är det mest akuta problemet just nu. Men i värsta fall får vi lotsa in bilarna i parken. Men det vill vi helst inte.

Stenström anser också att insatsen borde ha föregåtts av någon form av samråd.
– Det är vi som sitter på kunskapen om våra arrangemang, säger han, på så sätt låter man bli att utnyttja de resurser som finns för att göra insatserna så effektivt som möjligt.

Med mer information och samråd hade man också sluppit en hel del ryktesspridning. På allehanda sociala medier förekommer spekulationer om vad det ska vara bra för med de här dikena över parkeringsplatsen. Bland annat spekuleras det i om det har med Midnattsolsrallyt att göra. Vilket det absolut inte har.

Spikraka fåror, snyggt och prydligt. Men åtgärderna inkräktar på värdfullt parkeringsområde vid de stora evenemangen i området.
Spikraka fåror, snyggt och prydligt. Men åtgärderna inkräktar på värdfullt parkeringsområde vid de stora evenemangen i området.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om