Så ska de anställda bli bättre bilförare

311 250 kronor. Det är vad socialnämnden räknar med att det skulle kosta att utbilda 150 medarbetare i säkrare bilkörning.

Tomas Söreling är ganska nöjd med att frågan om bilutbildning gått vidare till budgetberedningen.

Tomas Söreling är ganska nöjd med att frågan om bilutbildning gått vidare till budgetberedningen.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2019-01-31 16:00

Det har varit många turer hit och dit med motionen från de S-märkta fullmäktigeledamöterna Tomas Söreling, Rosie Folkesson, Tommy Rälg, Silva Andersson och Lena Hasting.

Frågan om den här utbildningen har varit uppe i arbetsutskottet en gång tidigare, men då ansåg man att underlaget var i blekaste laget, så frågan skickades tillbaka till nämnden för att få lite mer kött på benen.

Socialnämnden har nu finräknat lite mer på motionen och kommit fram till att det är cirka 150 anställda som skulle kunna bli aktuella för utbildningen. Och med ledning av siffror från Mariestads kommun räknar man med att det för Hultsfreds kommun skulle kosta i storleksordningen 311 000 kronor, lite beroende på hur man lyckas med den upphandling som måste till.

Ledamöterna i arbetsutskottet tog till sig uppgifterna och beslutade att skicka frågan vidare till budgetberedningen för vidare hantering.

Oppositionsrådet Tomas Söreling (S) är en av dem som tryckt på hårdast för den här motionen och han är nöjd med att den nu går vidare till budgetberedningen.

– Vår mening med den här motionen, säger han, är att skapa en tryggare och säkrare arbetsmiljö för våra anställda. De sitter ju i bilarna ganska långa stunder under arbetsdagen. Så vi ser det som en kompetensutveckling för att skapa en mindre stressig arbetssituation.

– I budgetberedningen kommer nu den här frågan att ställas mot andra behov och önskemål, säger Söreling. Så vi får se hur det går.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!