Så ska tillgängligheten bli bättre

Hultsfreds kommun ska bli ännu mer tillgänglig. Tillgänglighetsrådet efterlyser nu kommuninvånarnas synpunkter på de hinder som finns i kommunen.

Ökad tillgänglighet är målet. Tillgänglighetsrådet går nu ut och söker den enskides synpunkter för att göra kommunen mer tillgänglig.

Ökad tillgänglighet är målet. Tillgänglighetsrådet går nu ut och söker den enskides synpunkter för att göra kommunen mer tillgänglig.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2019-04-23 05:00

– Vi höjer ambitionen att göra en tillgänglig kommun än mer tillgänglig, säger ordförande Per-Inge Pettersson.

På Hultsfreds kommuns hemsida sprider nu Tillgänglighetsrådet att man vill få in den enskildes synpunkter på de hinder som finns runt i kommunen.

– Allt för att vi ska få veta den enskildes egna erfarenheter. Det är viktigt för oss att få veta, så vi vill att man skickar in sina synpunkter. Det ger i sin tur möjlighet att försöka åtgärda hindren.

Med den uppmaningen hoppas man att personer i olika åldrar och med olika former av funktionshinder ska få komma till tals. Allt under devisen ”du syns och hörs i Hultsfreds kommun”.

– Vi är beredda att få in synpunkter som enkelt går att åtgärda, men också andra som kanske kräver längre planering till synpunkter som näst intill kan vara omöjliga att åtgärda, säger Per-Inge Pettersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!