Sång, musik och harpa på Musikdagarna

Elise Einarsdotter och Olle Steinholtz har ända sedan starten av Musikdagarna återkommit ett flertal gånger för att spela för publiken i Virserum och naturligtvis var det självklart att de skulle återvända även i år när Musikdagarna firar 15 år. Tillsammans med Stockholmskvartetten och Margareta Bengtsson bjöd de på en konsert i Virserums kyrka som var både finstämd och lekfull.

Olle Steinholtz på bas och Margareta Bengtsson trollband publiken i Virserums kyrka.

Olle Steinholtz på bas och Margareta Bengtsson trollband publiken i Virserums kyrka.

Foto:

Hultsfred2011-06-29 06:18


Margareta Bengtsson är mest känd som en av originalmedlemmarna i den internationellt framgångsrika a cappella-gruppen The real group som gästade under Musikdagarna förra sommaren.
Men efter 22 år i gruppen valde hon 2006 att lämna The real group för att istället satsa på en solokarriär som varit tämligen framgångsrik.

Tonsatt dikter
Det var första gången som Bengtsson gästade Musikdagarna när hon spelade tillsammans med Stockholmskvartetten, Elise Einarsdotter, piano och Olle Steinholtz, bas.
De bjöd på ett omväxlande program som innefattade allt från sommarpsalmen "I denna ljuva sommartid" till Kate Bush "The man with the child in his eyes" och "Wuthering Heights".
Men merparten av musiken som framfördes under konserten var skapad av Elise Einarsdotter som bland annat tonsatt dikter av Tomas Tranströmer och Karin Boye, däribland Tranströmers "Hemligheter på vägen" och Boyes "Du ska tacka".
I The real group var rösten Margareta Bengtsson främsta instrument, men den här kvällen visade hon prov på ännu ett instrument, nämligen harpa.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om