SATSAR PÅ STRIPTEASE IGEN - "VI ÄR INTE RÄDDA FÖR REAKTIONERNA"

Trots blandade reaktioner återvänder stripteasen till Lönneberga. Zandra och Cat som stripade inne på Lönneberga Boa i september har blivit inbjudna igen till slutet av månaden.

I slutet på januari stripas det för andra gången i Lönneberga. Lena och Krister Andreasson som är med och arrangerar hoppas att det här ska gjuta liv i bygden och sätta orten på kartan. Att det blev blandade reaktioner efter förra gången avskräcker dem inte.

I slutet på januari stripas det för andra gången i Lönneberga. Lena och Krister Andreasson som är med och arrangerar hoppas att det här ska gjuta liv i bygden och sätta orten på kartan. Att det blev blandade reaktioner efter förra gången avskräcker dem inte.

Foto: Elin E Elmström

Hultsfred2018-01-13 07:00

- Jag tycker att de var fina och propra, det stod inte "strip" i pannan på dem. Det var inte värre än att vara på en badstrand, berättar arrangerande Lena Andreasson.

Förra gången de röda gardinerna drogs för fönstren kom det runt 25 personer för att titta på striptease inne på Lönneberga Boa. Då var det ägare Göte Karlborg som arrangerade.

Nu har det gått fyra månader och för att få saker att hända i samhället har Lönnebergaborna Krister och Lena Andersson tagit saken i egna händer och planerat in en ny show.

- Vi tycker att det är lite segt och vill ha igång det igen, så vi är med och drar i trådarna, berättar Krister.

- Det är samma flickor som var med förra gången. Det var fint att se välsvarvade kroppar på kvinnor som båda är tonårsmammor.

Att premiärstripen fick många och blandade reaktioner besvärar dem inte. Snarare tvärtom.

- Det är bra att folk har åsikter, då kommer det på tal. Vi vill att folk ska prata om att det är strip, menar Krister.

- Vi har inte hört så många säga något emot det rakt ut men det är inte alltid folk säger vad de tycker, berättar Lena.

- Däremot har vi hört av många att de tycker att det är kul att det händer något. När folk såg löpsedeln efter förra gången sa de, att de hade gått dit om de vetat om att det skulle vara.

Att arrangemanget fick känslorna att flöda märktes inte bara på pratet. Även på anslagstavlorna fanns reaktionerna att se.

- Förra gången trycktes det upp färgbilder med en av tjejerna i större än A4-fromat, berättar Krister.

- De sattes bland annat upp i Passagen i Hultsfred. Dagen efter var de borta. Men om det var en reaktion av frikyrkliga eller att folk gillar vackra damer vet vi inte.

Motivationen bakom stripen är inte att många ska få möjlighet att titta på lättklädda kvinnor utan att det ska hända något som för fram Lönneberga i rampljuset.

- Det är ett dött samhälle, förutom Lönneberga Boa finns inget som gör något väsen av sig. Vi gör det här för att sätta Lönneberga på kartan, det är det viktigaste, att det händer något. Det hade kunnat vara något annat än striptease också och det kan vi fundera på framåt.

Men att ha just striptease menar de är ett bra sätt att få omvärldens uppmärksamhet.

- För tio är sedan anordnades det en erotikmässa i Ingatorp. Den arrangerades två gånger och båda gånger kom det lika mycket folk. Den satte Ingatorp på kartan. Folk från när och fjärran kom.

Inför premiären i september var det på tal om att det kanske skulle bli en nästa gång med manliga stripor. Något som fortfarande är på tapeten i fall att arrangemanget tar sig.

- Jag har varit på manlig strip förut och tankarna på att ha det här finns, berättar Lena.

- Men jag har inget ont att säga om att det är kvinnor, kvinnor kan vara lika vackra som barbröstade män.

På frågan om de har några moraliska skrupler angående arrangemanget blir svaret ett tydligt nej.

- Nej för fasiken, inte alls, det är inte pornografiskt utan en dansshow med ett par tuttar, menar Krister.

- Vi som är från 40- 50- talet har växt upp med att det är barbröstat på stranden. Då var det nästan undantag att man hade en överdel på sig. Dessutom är det fritt om man vill komma.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om