Scouternas nya ordförande laddar för Valborg

Valborgsfirandet i Hultsfreds Folkets park blir det första arrangemanget för Hultsfredsscouternas nye ordförande, Martin Ankarman.

Valborgsfirandet i Hultsfreds Folkets park blir första evenemanget för scouternas nye ordförande Martin Ankarman, som hoppas på ett välbesökt firande.

Valborgsfirandet i Hultsfreds Folkets park blir första evenemanget för scouternas nye ordförande Martin Ankarman, som hoppas på ett välbesökt firande.

Foto: David Qviström

Hultsfred2022-03-20 10:00

Det kommer att bli lite nytt, men ändå traditionellt, förklarar han.

– Det nya är att firandet nu sker i samarbete med Folkets Parkföreningen, säger Martin Ankarman.

Det traditionella är den stora brasan nere vid sjön, korv med bröd och även lotterier av skilda slag. Efter ett uppehåll på två år i Valborgsmässofirandet, pandemin ställde till det för scouterna, som ett år tidigare tagit över firandet efter Lions. Men nu är det alltså dags igen.

– Jag hoppas att det kommer mycket folk, säger scoutbasen Ankarman, som tror att det finns ett uppdämt Valborgsbehov hos många, att komma ut och träffas och titta på brasan som flammar stolt mot himlen.

– En förändring är också att vi hoppar över fyrverkeriet, säger Martin Ankarman.

– Vi vill värna om traktens hundar. Det är inte roligt om vi skulle skrämma djuren.

Tidigare i veckan utsågs Martin Ankarman som ny ordförande för Hultsfredsscouterna. Han efterträder Christian Nytorpet som suttit på posten i nio år. 

Under de här åren har kåren vuxit och nu är man lite över 100 medlemmar.

– Det är faktiskt lite kö till verksamheten, säger Martin Ankarman, så min uppgift blir nu att hitta fler ledare, så att alla kan vara. Ledarbristen har blivit lite av en flaskhals för oss.

Men han är inte direkt orolig utan tror att det ska lyckas att hitta fler ledare.

– Vi har ett bra ledargäng, en stabil kärna att bygga på, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!