SD i EU om Virserums fått bestämma

Hade Virserums valresultat fått styra hade SD varit på väg till EU-parlamentet idag. Junilistan åkte ut ur parlamentet och kommunen skickar in Piratpartiet istället.

Hultsfred2009-06-09 06:56

Valdeltangandet ökade något i kommunen, men 34,4 procent är fortfarande långt ifrån det senaste riksdagsvalet på 77,6 procent.
Centern och Vänstern var i Hultsfred de två etablerade partierna som tappade mest, både jämfört med förra EU-valet och det senaste kommunalvalet.
Junilistan åkte även i kommunen ut med besked. Störst ökning gjorde Socialdemokraterna och Piratpartiet.
Miljöpartiet, som i kommunalvalet håller 1,6 procent av rösterna, fick 6,4 procent i EU-valet. Frågan är om de kan hålla i sin uppgång till kommunalvalet?

SD har starkt stöd i Virserum
Sverigedemokraterna verkar ha ett stabilt stöd i kommunen, senaste kommunalvalet fick partiet 3,1 procent av rösterna, i EU-valet har stödet ökat med 0,1 procentenheter.
Starkast stöd har SD i valkretsarna Virserum tätort och Virserums landsbygd - 6,4 respektive 5,6 procent röstade för partiet där. Lägst stöd har partiet i Hultsfred Norra och Mörlunda där 1,1 respektive 1,7 procent av väljarna röstade på partiet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om