Utmaning världen över: Därför hängde kollegorna på

"Vi behövde göra något roligt", säger initiativtagaren Ann-Marie Daag Albrechtsson. Aspelands pastorat har hängt på Jerusalema Challenge. Med ett stort gensvar som belöning.

Nu har också personalen i Aspelands pastorat hängt på Jerusalema Challenge. På bilden från vänster: Madelene K. Askevik, Elenor Karlsson, Doris Danielsson, Ann-Marie Daag Albrechtsson, Elisabeth Johansson och Isabelle Hedlund.

Nu har också personalen i Aspelands pastorat hängt på Jerusalema Challenge. På bilden från vänster: Madelene K. Askevik, Elenor Karlsson, Doris Danielsson, Ann-Marie Daag Albrechtsson, Elisabeth Johansson och Isabelle Hedlund.

Foto: Linus Källman, Aspelands pastorat

Hultsfred2021-03-02 21:00

Vi har sett sjukvårdspersonal, brandmän, lärare och högt uppsatta politiker runt om i världen dansa till Jerusalema Challenge – en utmaning som började ta fart så här dags i fjol när ett gäng dansare från Angola försökte hitta nya sätt att fördriva tiden under en av landets lockdowns till följd av coronapendemin.

Det kan vara första Jerusalema Challenge i Hultsfreds kommun, som visas offentligt.

Bakom utmaningen står personalen i Aspelands pastorat som övat på stegen, spelat in och fått materialet ihopklippt av pastoratets teaterpedagog Linus Källman. 

undefined
Personalen övade på stegen, spelade in och fick materialet ihopklippt av pastoratets teaterpedagog Linus Källman. Det blev ett roligt, gemensamt minne.

Vad var syftet med att anta utmaningen?

– Jag tyckte vi behövde göra något roligt. Det är så mycket nu som är så annorlunda och vi får inte vara så många på jobbet. Vi behövde pigga upp oss, förklarar Ann-Marie Daag Albrechtsson sin tanke.

Hur blev gensvaret?

– Jag hade aldrig trott det skulle få så stort genomslag på sociala medier och härom dagen när jag passerade ett hus ropade några som satt ute och fikade "tack för dansen", så jag hoppas vi kunnat glädje även andra. Det känns jätteskoj, säger Ann-Marie och fortsätter:

– Vi får försvara oss många gånger, att vi är helt vanliga människor, så jag tror det kan vara bra att folk ser en annan sida av oss inom kyrkan. Vi kämpar med det dagligen, att folk tror att vi är annorlunda och speciella på något sätt.

Hur känner du nu, när du ser filmen?

– Jag tycker den blev väldigt bra, så jag är glad att jag tog tag i det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!