Beväpnad duo togs på bar gärning – rånade butik

Frendo i Hultsfred drabbades av ett väpnat rån när två män slog till. Polisen kunde snabbt stoppa duon som greps och fördes till arresten i Västervik.

I fredags kväll slog två rånare till mot Frendo i Hultsfred

I fredags kväll slog två rånare till mot Frendo i Hultsfred

Foto: Jimmy Larsson

Hultsfred2024-10-12 02:08

Några minuter innan 19.00 på fredagskvällen inträffade ett rånförsök på butiken Frendo i Hultsfred. Två unga män skulle slå till och hade med sig något form av vapen.

Rånförsöket blev inte långvarigt då polisen befann sig i närheten och kunde gripa de två – mitt under pågående rånförsök.

– De greps på platsen av polis och det togs inte heller något gods. Polisen fanns i anslutning till platsen när det skedde och togs på bar gärning. Det är oklart om vi ens hann larmas innan de greps så omständigheter gjorde att de var där snabbt, säger jourutredningsbefälet Henrik Peterson.

Det handlar om en man i 20-årsåldern och en omyndig tonårskille som är straffmyndig. Den äldre är känd av polisen sedan tidigare men de vill inte uppge om tonåringen också har begått brottslighet innan.

Duon hade med sig en viss beväpning fast polisen vill inte precisera vad för typ av vapen det handlar om.

– Ingen person kom till fysisk skada och vi har hållit förhör med flera personer på platsen. Framöver ska övervakningskameror kollas och andra utredningsåtgärder ska genomföras, säger Henrik Peterson.

Vid 00.30 anhölls de två av jouråklagaren. Brottet rubricerades då som rån och de anhölls på sannolika skäl, den högre misstankegraden.

Mannen som är i 20-årsåldern begärdes häktad på måndagsförmiddagen. Han är på sannolika skäl misstänkt för "försök till rån" och "involverande av minderårig i brottslighet".

Karta: Frendo Hultsfred
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!