Seriöst försök att få igång torghandeln: "Skarpt läge"

Det finns en önskan att få igång torghandeln i Hultsfred igen. "Det är skarpt läge nu", säger Jenny Nilsson som är drivande.

Jenny Nilsson vill att torget ska blomstra. Nu gör hon och Hultsfred Handel ett seriöst försök att få igång torghandeln igen.

Jenny Nilsson vill att torget ska blomstra. Nu gör hon och Hultsfred Handel ett seriöst försök att få igång torghandeln igen.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2020-09-10 08:00

Två, som Jenny Nilsson ser det, lyckade fredagar hittills är så att säga startskottet.

– Det har inte funnits någon torghandel på flera år, säger Jenny Nilsson som hjälper Hultsfred Handel genom att ha kontakt med knallarna. Vetlanda har lyckats bra, jag tror verkligen på idén så det ska bli skoj att göra ett seriöst försök.

Den alternativa marknaden, som den kallades i folkmun, följdes av torghandel förra fredagen. Knallarna sa sig vara nöjda med försäljningen och de uppskattade i synnerhet möjligheten att sälja sina produkter, när marknadsdagarna blivit färre som följd av corona.

– De jag pratade med uppgav att försäljningen backat 80-90 procent, så de är måna om att hitta nya platser at vara på. Det känns också som folk blir gladare, de uppskattar att det händer något och det blir en fredagsstämning även om det inte är jättestort, säger Jenny som hoppas på en följdeffekt:

– Jag hoppas att torghandeln kan locka fler till Hultsfred och att det gynnar även de vanliga butikerna.

Nu har det börjat sprida sig så smått att fredagarna är vikta för torghandel i Hultsfred.

– Jag tycker det är roligt om utbudet kan variera lite vecka till vecka, så det inte alltid är samma. Den här veckan är vi lite försiktiga dock. Det har varit elbrist tidigare, så vi har inte vågat boka in fler som behöver el. Det vore roligt att få hit någon som säljer blommor och frukt och grönt, det finns ju många i närområdet som säljer på Rekoringar. Men det har jag inte lyckats med än.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!