Det säger Aishams, en av de tre kvinnorna vi träffar på Hultsfreds Lärcenter vid informationsträffen för den helt nya svenska för invandrare-kursen (SFI) för de som flytt från kriget i Ukraina.
Förutom Aishams träffar vi också Nathalia och Saadat. Alla tre är överens om hur viktigt det är att kunna språket. Det är nyckeln till arbetslivet.
– Som mamma är det viktigt att kunna språket, säger Nathalia, för att få bra kontakt med lärarna i skolan. Det är inte tryggt för barnen i Ukraina just nu. Det är därför vi har åkt hit. Så jag är här för barnens skull.
Aishams tillägger att det är viktigt helt enkelt för att kunna leva normalt, kunna prata med människor man träffar.
Tidigare har det inte varit möjligt för ukrainare att gå på SFI och Saadat berättar att de försökt lära sig svenska på egen hand i små grupper. Men att resultatet blivit magert. Nu hoppas hon på större utdelning.
Ett regeringsbeslut i förra veckan öppnar den här möjligheten för de som flytt undan kriget i Ukraina att gå på SFI undervisning och lära sig svenska. Men Hultsfred var redan igång med planeringen, och första eleven från Ukraina är antagen. Så Hultsfred går i bräschen.
– De som kommit hit enligt EU:s massflyktsdirektiv har inte haft den här möjligheten tidigare, säger rektor Aina Kalle på Hultsfreds Lärcenter. Men tyvärr ser det ut som om kriget drar ut på tiden så då har regeringen gjort en förändring.
Hon berättar att regeringen anslagit 150 miljoner kronor för att kommunerna i landet ska ha möjlighet att ta emot eleverna.
Så här inledningsvis bereder Lärcenter plats i de grupper som redan är i gång. Men på sikt blir det nog aktuellt att starta en ny grupp, tror Aina Kalle.
– Många av de som kommer hit är välutbildade och har stor skolvana, säger hon, så vi kommer nog att behöva starta en grupp till, säger Aina Kalle. Vi har så många i grupp 3C som är den högsta klassen. Så vi har beredskap för ytterligare en grupp.
Riktigt hur många som berörs av förändringen är en smula oklart.
– De som bor i kommunens boenden vet vi om, säger Aina Kalle. Däremot vet vi inte hur många som finns ute i eget boende.
Hon är mycket positiv till den här utökningen.
– Det är ett bra initiativ av regeringen. Med språket har ukrainarna en bättre möjlighet att ta del av samhället. Och de har säkert mycket att bidra med på olika sätt.