Showcasefestivalen fick flytta in på nätet

Nu är det dags. Klockan ett på torsdag öppnar insläppet till den digitala Showcasefestivalen Live at Hart Southeast. Tre dagar med en blandning av branschdiskussioner och musik.

Elin Namnieks, Namelle, tjejen från Locknevi finns med i linupen för Live at Hart.

Elin Namnieks, Namelle, tjejen från Locknevi finns med i linupen för Live at Hart.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2021-05-20 07:00

Det blir premiär för festivalen, som i grund och botten är en del av Live at hart i Örebro.

– Från början var det tänkt att festivalen skulle bjuda på konserter i Hultsfred, Kalmar och Oskarshamn, berättar projektledaren Emelie Stockhaus. Men så kom det en pandemi emellan.

Så i stället fick det bli en digital variant på internet. Men visst blev det konserter i Hultsfred. På Metropol dessutom. Konserthallen finns ju kvar. För att göra festivalen så coronasäker som möjligt har man ordnat publikfria konserter på de tre orterna, och sedan bandat dem.

Metropolhuset blev ett kärt återseende för Emelie Stockhaus, som pluggade Music Management här för många år sedan.

– De inspelade konserterna kommer sedan att streamas nu i helgen, säger hon.

Konceptet med showcasefestivalen har också många beröringspunkter med Rookifestivalen som hör utbildningen till.  En viktig del i konceptet är att ge unga, kommande artister en chans att möta branschens företrädare, att knyta kontakter för framtiden. Och förstås att få chansen att spela.

Det är hel lång rad med storheter inom dagens musikbransch som kommer att sitta med i panelerna och diskutera angelägna frågor.

Det är Länsmusiken i Kalmar som står bakom den här satsningen, tillsammans med de tre kommunerna och Region Kalmar län. Står för fiolerna, skulle man kunna säga. Det gör att biljetterna till festivalen är gratis.

Sångerskan Ardiana Gimolli från Hultsfred är en artisterna som uppträder på Showcasefestivalen.
Sångerskan Ardiana Gimolli från Hultsfred är en artisterna som uppträder på Showcasefestivalen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!