Sikte på jägarexamen

15 elever vid Albäcksskolan i Hultsfred har under en veckas tid fått byta ut matteböcker och skrivhäften mot jaktgevär och friluftsliv då de gemensamt har tränat inför att ta jägarexamen.

15 killar från Albäcksskolan var ute och jagade tillsammans med föräldrar och lärare.

15 killar från Albäcksskolan var ute och jagade tillsammans med föräldrar och lärare.

Foto:

Hultsfred2010-10-04 06:27


Under föregående vecka fick samtliga elever på Albäcksskolan i Hultsfred ägna sig åt elevens val som går ut på att ungdomarna får välja ett valfritt ämne som de vill fördjupa sina kunskaper i.
Ett av dessa ämnen är jakt- och viltvård och det är första läsåret som Albäcksskolan erbjuder denna kurs där eleverna får möjlighet att ta jägarexamen på skoltid.

Tog över kurs
Tidigare var det enbart Centralskolan i Virserum som hade kursen på skolschemat. Men i och med att det kommunala högstadiet i Virserum lades ned i våras så var det en önskan från de elever som påbörjat kursen på Centralskolan att de skulle få möjlighet att slutföra utbildningen när de flyttades över till Albäcksskolan.
Skolledningen lyssnade på elevernas önskemål och förde in kursen i programmet för elevens val.
Intresset visade sig vara mycket stort, för när det var dags för ungdomarna att göra sitt val så fylldes de 15 platserna snabbt.
- Det var många fler sökande än vad vi kunde ta emot, berättar Sven Rosander ansvarig lärare för jakt- och viltvårdskursen.
På Albäcksskolan har man valt att koncentrera elevens val till två veckor per läsår, en vecka på hösten och en vecka på våren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om