SILVERDALSMORDET: Hela händelseförloppet - detta har hänt

Här uppdaterar vi kontinuerligt från händelseförloppet i Silverdalen, där en kvinna hittades död utomhus på tisdagskvällen.

Foto: Olof Carlson

Foto: Olof Carlson

Foto:

Hultsfred2016-03-30 05:48


* Strax efter klockan 17.00 i går, tisdag, hittades en kvinna död i ett skogsområde någon kilometer nordost om Silverdalen, i backen från samhället upp mot byn Faggemåla.

* När polis och hundpatruller anlände till platsen misstänkte man omgående att brott hade begåtts. Man spärrade då av ett stort område runt fyndplatsen.

* Omkring klockan 23.00 var polisens tekniker på plats.

* I natt, strax efter klockan 01.00, anhölls en man misstänkt för mord. Denne fördes omgående till polisstationen i Vimmerby, där ett första kort förhör hölls. Mannen är i 50-årsåldern.

* Kvinnan är inte officiellt identifierad, men polisen tror sig veta vem offret är. Polisen har dock ännu inte kunnat prata med anhöriga.

* På onsdagsmorgonen bekräftar polisen att kvinnan nu är identifierad och anhöriga är underrättade. Några andra uppgifter vill polisen däremot inte lämna.

* Nu under morgonen kommer åklagare ta över fallet från den jouråklagare som har ansvarat för utredningsarbetet sedan i natt.

* Den åklagare vid åklagarkammaren i Kalmar, som på onsdagsmorgonen tilldelades ärendet, kommer inte lämna några kommentar under hela dagen. Samma besked ger man från åklagarmyndighetens dagjour, som nu handhar ärendet fram tills dess att aktuell åklagare är i tjänst. Locket på, med andra ord.

Foto: Olof Carlson
Foto: Olof Carlson
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om