Simkunnighetens dag

- Jag har varit idrottslärare i hela mitt liv och simmat otroligt mycket. Jag trodde att jag kunde simma lika mycket som jag gjort tidigare, men så var inte fallet, säger Lennart Nilsson från Vimmerby. Han säger att han brukar ta ett dopp när han har lagt i sin båt i vattnet och det är inte samma sak att simma i simhall som ute i naturen. Ju kallare vatten ju svårare att simma.

Hagadals simhall bjöd in till Vattenprovet som gick att ta i lördags då det var  simkunnighetens dag. Intresset var inte så stort som man hade hoppats på, alla måste kunna simma.

Hagadals simhall bjöd in till Vattenprovet som gick att ta i lördags då det var simkunnighetens dag. Intresset var inte så stort som man hade hoppats på, alla måste kunna simma.

Foto:

Hultsfred2011-01-31 07:21


Det var simkunnighetensdag för tredje året i rad i lördags och dagen till ära kunde den som ville ta Vattenprovet som går ut på att du ska kunna falla i vattnet och få huvudet under vattenytan för att sedan ta dig upp till ytan och därefter simma 150 meter på mage och sedan 50 meter på rygg.
Vid motionssimmarnas del av bassängen fanns det stora affischer som klart och tydligt visade att det är simkunnighetensdag just denna dag. Men det är bara ett fåtal som anmält sitt intresse.
- Man måste fräscha upp sin simkunnighet, det är en färskvara. Vi har många motionssimmare här i dag men vi vill även få hit lite mindre simvana gäster, säger Bella Wendell, simhallsansvarig i Hagadal.
Hon fortsätter med att det är många som tror att de kan simma och att det sitter i ryggmärgen och det gör det till en viss del, men hur långt du kan simma samt hur mycket du orkar är helt avgörande när du väl är i vattnet.
Det är många faktorer som är avgörande när det gäller simning. Det är inte samma sak att vara i en simhall som att simma ute i det fria.
Om du av någon händelse till exempel ramlar i från en båt i kallt vatten, då kan du inte simma så långt. Men om du vet med dig att du kan simma ordentligt så kan du förhoppningsvis simma lite längre än om du är osäker och rädd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!