Simon lagade den godaste maten

Tv-programmet, "Halv åtta hos mig" besökte under förra veckan Hultsfred och Vimmerby. Handbollsspelaren Simon Larsson från Hultsfred tog hem potten i torsdagskväll, 15 000 kronor.

Simon Larsson är en mycket glad "Halv åtta hos mig" vinnare. - Jag är en tävlingsmänniska och jag är jättelycklig att jag vann hela tävlingen. Min son ska få en fin födelsedagspresent nu på lördag när han fyller ett år, säger han.

Simon Larsson är en mycket glad "Halv åtta hos mig" vinnare. - Jag är en tävlingsmänniska och jag är jättelycklig att jag vann hela tävlingen. Min son ska få en fin födelsedagspresent nu på lördag när han fyller ett år, säger han.

Foto:

Hultsfred2012-11-05 07:16


Det hela började med att Simon Larsson fick se en annons i vår tidning där de sökte personer från Hultsfred som ville delta i tv-programmet "Halv åtta hos mig".
- Jag tyckte att det var en rolig grej så jag skickade in mina kontaktuppgifter och ett menyförlag på vad jag kunde tänka mig att bjuda på, säger Simon när vi träffar honom hemma i huset i Hultsfred.
Efter några veckor fick han ett samtal från TV 4. De berättade att han hade gått vidare. Detta var det första steget inför tävlingen.

Många turer
Två veckor senare ringde de igen. Nu hade Simon hade nu gått vidare till andra uttagningen - denna gång ville de veta lite mer om honom och hans tänkta meny.
- Det var väldigt många frågor. Både om vem jag var men också om vad jag skulle bjuda på om jag kom med, säger han.
Sista samtalet kom, där han fick information om att han dragit sista halmstrået. Han var nu en av fyra deltagare.

Inspelning i en veckas tid
I mitten av juni spelades programmet in. Det var en intensiv vecka för de fyra deltagarna, Erène Öberg, Hultsfred, Sofie Arvidsson och Ingemar Almén, kom båda från Vimmerby.
- Tv-teamet kom hem till mig redan vid åtta på morgonen och inspelningen påbörjades. De ville ha reda på mina intressen och vi gick husesyn, säger han.

Bidrag för mat
Strax efter det var det dags för att åka till affären.
- Vi fick ett bidrag på 900 kronor och kostade maten mer än så fick vi betala resten själva, säger han och skrattar.
När han och tv-teamet kom hem igen hade han tre timmar på sig att göra i ordning maten.
- Det var bara att hoppas på att man hann klart på den tiden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om