Biten av polishund efter att ha åkt in i husvägg

Under fredagskvällen larmades SOS om en singelolycka i Hultsfred. En bilfärd tog vägen via staket och stolpar in i en husvägg.

Hultsfred2023-09-23 01:05

Enligt räddningstjänsten har en bil kört in i någon form av stolpe på Vagngatan i Hultsfred. Olyckan skedde vid 23.30, och strax efter midnatt var man fortfarande på plats för sanering. Trafiken fick under arbetet ledas om.

Polisen kompletterar bilden av olyckan. Bilen ska ha kört in i ett staket och gatustolpar innan färden tar slut i en vägg till en byggnad på Storgatan.

– En bil hade kört in i en industribyggnad och smitit från platsen. En polispatrull upptäcker bilen och efter ett kortare förföljande blir det stopp på bilen, säger polisens jourhavande förundersökningsledare Anders Olsson.

Tre personer som färdats i bilen lägger benen på ryggen. Men efter lite letande så lyckas polisen få fatt i samtliga tre. I samband med att en av ynglingarna ska omhändertas blir denne biten av en polishund och ambulans kallas till platsen. Han behövde dock inte följa med till sjukhus.

– Det visar sig att det är en 16-åring som har framfört bilen, säger Anders Olsson.

Samtliga ynglingar som färdades i bilen är i samma ålder.

På lördagsmorgonen uppgav polisens presstjänst i Malmö att bilen är bärgad från platsen. En anmälan har upprättats om vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning och smitning. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!