Sista loppisen för i sommar i Målilla

I lördags var det sommarens sista loppis vid Skeppet i Målilla. Varje vecka sedan den 10 juni har bilar rullat in lastade med allt från lampor, prydnadssaker och växter till cyklar, kläder och möbler. Trots ostadigt väder var den sista loppisen inget undantag.

"Det brukar vara bra jämt" menar vännerna Carina Nilsson och Marika Johansson som tycker det är positivt att sakerna kan få glädja någon annan istället för att slängas. Foto : Elin E Elmström

"Det brukar vara bra jämt" menar vännerna Carina Nilsson och Marika Johansson som tycker det är positivt att sakerna kan få glädja någon annan istället för att slängas. Foto : Elin E Elmström

Foto:

Hultsfred2017-09-11 14:08

Nu är säsongen över.

De populära sommarloppisarna som varje lördag fått gräsplanen intill Skeppet att fyllas med fynd i alla storlekar och människor från när och fjärran hade sin avslutning i lördags.

Även om effekterna av morgonens regn var tydlig var det många rutinerade loppisutställare och fyndsugna som trotsade väderleken. Bord var fyllda och människor strosade omkring med uppdragna regnkappor.

Vännerna Carina Nilsson och Marika Johansson från Silverdalen är några av dem som passade att ta den sista chansen att bli med saker de inte längre har ett behov av.
– Det är andra gången för i år som vi är här. Vi brukar stå en gång i början och en i slutet. Vi har hållit på med det i många år nu. Det är ett jättebra koncept att man bara kan komma och ställa upp sina grejer, berättar Carina.

– Idag har det inte varit fullt så många men vi är nöjda och har sålt allt från tröjor till kakor. Det känns bra att slippa att slänga.

Marika håller med och menar att det mer är för samvetet än för plånboken som de deltar på loppisen.
– Man kommer inte hit för att bli rik utan för att det ska kännas bra i hjärtat. Ibland är det inget fel på grejerna men man vill inte ha dem längre.

Att de kommer just till sommarloppisen vid Skeppet har att göra med både stämning och antal köpare.
– Det brukar alltid vara välbesökt vilket gör det värt att komma hit. Det är en lättsam och trevlig stämning också. En del kommer nog mest för att prata. Jag tror att har man inget annat för sig så passar man nog på att komma hit när man är ute och promenerar, menar Marika.

Vännerna från Silverdalen är inte ensamma om att föredra loppisen. Felix Richter och Hans-Jürgen Uhlig från Målilla är veteraner i sammanhanget. Under sommaren har de deltagit runt åtta gånger.

– Det är väldigt roligt att stå och sälja, berättar Felix.
– Vi är här varje år. Jag tycker att det har varit lite mindre i sommar. Kanske är det för att det varit färre som kommit hit för att sälja och då kommer det också färre folk.
– Vi står bara här. I sommar har det varit både bra och dåligt, tillägger Hans-Jürgen.

Ända från Mörtfors mellan Oskarshamn och Västervik kom Marcus Helmner med grannens hästsläpp lassat med fynd hemifrån. Han berättar att han årligen passar på att sälja sker på loppisen men att det inte var planerat att pricka in det sista tillfället.
– Det blev bara inte av fören idag. Egentligen hade det nog varit bättre att komma någon gång i sommar. Det har varit okej idag, mindre folk än förra året men då var det en sommardag. Sedan är det är alltid en anstormning precis i början, man hinner knappt få ut grejerna innan de börjar plocka.

Anledningen till att han väjer att åka över sex mil för att ställa ut sina saker är besöksantalet.
– Det brukar vara mycket folk här och jag blir av med mycket grejer. Det här är den enda loppisen jag själv säljer på. Jag hoppas att bli av med så mycket som möjligt annars slänger jag bort det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om