Ska fylla centrum

Den nya föreningen har många hål att fylla. Det finns gott om tomma butikslokaler i Hultsfred. Men en helt ny handelsförening tar nu upp kampen mot gråpappret i fönstren. Nya människor, nya metoder måste till för att bryta en mångårig trend.

Tommy Nilsson, Peter Hartvig, Peter Adolfsson, Jenni Leppelt och Bert Olausson ingår i interimsstyrelsen frö den nya handelsföreningen i Hultsfred.

Tommy Nilsson, Peter Hartvig, Peter Adolfsson, Jenni Leppelt och Bert Olausson ingår i interimsstyrelsen frö den nya handelsföreningen i Hultsfred.

Foto:

Hultsfred2003-04-26 10:10

Det är ingen lätt uppgift föreningen har tagit på sig. Det handlar om att bryta en mångårig negativ trend. Men optimismen är lika stark som övertygelsen om att det ska lyckas.
Medicinen blir att jobba i större cirklar än den gamla köpmannaföreningen. Att inte bara ägna kraften åt rena köpmannafrågor utan också att lägga krut på att förbättra miljön i Hultsfred, samordna och skapa aktiviteter av de mest skilda slag.
För att få en större bredd i gruppen har man engagerat kommunen, fastighetsägarna i centrum, företagen och naturligtvis köpmännen. På lite sikt är det också meningen att man ska knyta starkare band med både företagarföreningen och fastighetsägarnas organisationer också. Allt för att bygga upp en stark utvecklingsgrupp.
- Vi har också Assistcenter som samordnar och sköter mycket av det administrativa arbetet, säger konsulten Peter Adolfsson som har kommunens uppdrag att försöka utveckla Hultsfred som affärscentrum.

Nystartat
Föreningen är så pass nystartad att det ännu inte finns någon ordinarie styrelse utsedd. Men en interimsstyrelse är tillsatt med Jenni Leppelt på turistbyrån som ordförande. Övriga är Peter Hartvig, Karl-Henrik Johansson, Bert Olausson, Tommy Ejnarsson, Jan Blixt och Stefan Ölvebring.
Inom kort planerar den här nya föreningen att hålla ett gemensamt årsmöte med den gamla köpmannaföreningen för att på så sätt skaffa sig en starkare förankring bland handlarna.

Handelsföreningen har ett tufft arbete framför sig. Att bryta en negativ trend som pågått länge är inte lätt och Peter Adolfsson förväntar sig inga snabba resultat.
- Nej, säger han, det kommer att bli ett arbete på lång sikt. Först om några år kommer vi att se resultatet.
Han vet av egen erfarenhet. Tidigare har han genomfört en liknande satsning i Nybro, där man nu kan skörda frukterna av ett arbete som gjordes för fem, sex år sedan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!