Skjut upp sommarsemestern - och få en extra månadslön

Skjut upp semestern och tjäna en extra månadslön. Socialnämnden i Hultsfreds kommun vill prova nya grepp för att lösa bemanningen under semesterperioden.

Socialnämnden i Hultsfreds kommun vill prova nya grepp för att lösa bemanningen under semesterperioden.

Socialnämnden i Hultsfreds kommun vill prova nya grepp för att lösa bemanningen under semesterperioden.

Foto:

Hultsfred2017-03-17 13:40

Därför erbjuds vård och omsorgspersonal extrapengar om de kan tänka sig att ta semester utanför den vanliga semesterperioden.

Efter förra sommarens problem att hitta vikarier har socialnämnden tagit beslut om att erbjuda den här möjligheten.

– Det är naturligtvis fullt frivilligt om man vill gå med på det, säger nämndens ordförande Per-Inge Pettersson. Det är inget tvång på något vis.

Som semesterperiod räknas juni-juli och augusti och den som kan tänka sig att jobba minst tio av de här 13 veckorna är väl värda en extra belöning, anser nämnden som gjort upp en "prislista" som utgår från heltidsarbete och som kan räknas om utifrån tjänstgöringsgrad.

Så en person som jobbar heltid alla 13 veckorna, kan se fram mot ett riktigt tjockt lönekuvert i september. Det innehåller 30 000 välförtjänta kronor.

Arbetar man tio sammanhängande veckor blir det 12 000 extra.

– Vi har utgått från från månadslönen och sockrat erbjudande lite extra, säger Per-Inge Pettersson.

Kostnadsbilden för det här försöket är förstås en smula oklar, det handlar ju i hög grad om hur många som går med på att "sälja" sin sommarsemester. Men Per-Inge Pettersson och Lizette Wästerlund i nämnden tror inte det kommer att kosta mer än än vad vikarier och övertidsersättningar skulle kosta.

Socialnämnden kommer fram på höstkanten att göra en utvärdering av det här beslutet. Dels för att se hur pass väl det slagit ut, men också för att se så att man inte kör fullständigt slut på sina anställda.

Bakgrunden till det här beslutet är att det redan förra sommaren var svårt att rekrytera sommarvikarier till vård och omsorg och man fick ta till en hel del övertidsarbete för att klara av situationen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!