Skogsdag på Dackestop

Gamla sågar, kubbstapling och arbetshästar som körde timmer var en del av de aktiviteter som gick att finna under söndagen på Dackestop då Virserums konsthall anordnade en skogsdag.

Hultsfred2007-08-13 06:12

Det var mycket folk som hade letat sig till Dackestop under gårdagen då det var dags för den andra upplagan av skogsdagen, senast det begav sig var för tre år sedan under Träbiennalen.
Men nu var det alltså dags igen och det märktes att det var ett efterlängtat arrangemang för det myllrade av folk på området under hela dagen.
Det som folk var mest intresserade av var att titta på de skogsmaskiner som stod uppställda vid ingången till Dackestop, för här hade man dagen till ära lånat in allt från en ny och fin skördare till en stor timmerbil.

Fick prova på att såga
Men det fanns också möjlighet att prova på att köra med en stor gripklo och stapla upp stora huggkubbar ovanpå varandra, en uppgift som visade sig vara svårare än vad många hade räknat med.
Men det var inte enbart moderna skogsmetoder som var representerade utan Södra Skogsägarna med Berth Andersson i spetsen visade upp äldre sågredskap, allt från gamla tvåmannasågar till de första gigantiska motorsågarna fram till dagens mycket lättare maskiner.
Allmänheten fick bland annat prova på att såga i en stock med en hyveltandad tvåmannasåg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om